Compania de asigurari Anthem, a doua ca marime din Statele Unite, a fost tinta unui atac informatic, hackerii reusind sa obtina date personale pentru numerosi fosti sau actuali clienti si angajati ai companiei, transmite Reuters. Anthem a anuntat miercuri ca hackerii au spart un sistem IT care contine date pentru pana ala 80 de milioane de persoane

Anthem are circa 40 de milioane de clienti in Statele Unite.

Compania a anuntat ca au fost sustrase datele unui numar necunoscut de fosti si actuali clienti ai sai, inclusiv coduri numerice personale, data nasterii, adrese si adrese de email, precum si detalii privind salariile, precizand ca a raportat atacul Biroului federal de Investigatii din SUA (FBI) iar firma de securitate IT FireEye Inc. a fost angajata pentru a investiga atacul.

"Confirmam ca acest act a fost realizat de un grup experimentat folosind softuri special create pentru asta", a declarat purtatorul de cuvant al FireEye, Vitor De Souza, precizand ca angajatii Anthem au identificat atacul informatic, care s-a desfasurat in decurs de cateva zile.

Anthem a descris spargerea bazei sale de date drept "un atac informatic extern foarte sofisticat".

Atacul nu pare sa fi vizat informatii medicale sau detalii financiare precum numere de cont sau de card, a mai declarat Anthem, adaugand ca a luat imediat toate masurile necesare pentru a repara vulnerabilitatea sistemului.

De Souza a explicat ca baza de date accesata de hackeri continea informatii pentru circa 80 de milioane de persoane, insa nu se stie deocamdata cate persoane au fost afectate de atac, cine sunt atacatorii si care a fost metoda atacului cibernetic.