- Avantajele Mac-ului fata de PC-uri
Care sunt avantajele Mac-urilor fata de PC-uri? Unul tine de faptul ca Apple dezvolta atat hard-ul, cat si soft-ul, astfel ca cele doua componente esentiale sunt extrem de bine integrate, totul functionand cat mai usor. Aceasta integrare se regaseste in faptul ca Mac este un sistem usor de utilizat, aplicatiile pot fi usor sterse si sunt eliminate la maxim lucrurile care consuma inutil energie. La Windows, diversele interventii facute de poducatorii de PC-uri pot altera performantele sistemului. La Apple acest lucru nu este posibil, din moment ce alte companii nu modifica sistemul de operare.
Un alt avantaj tine de faptul ca Mac-urile sunt extrem de fiabile si isi merita banii, mai ales ca si designul industrial marca Apple este faimos pentru simplitatea si frumusetea sa. Un alt aspect pozitiv tine de faptul ca serviciul de relatii cu clientii este eficient, in timp ce in cazul multor computere cu Windows este greu de utilizat sau nu exista. Apple a lucrat foarte mult si la partea de sincronizare a Mac-urilor cu iPhone si iPad, acest lucru functionand excelent prin iCloud. Sincronizarea eficienta aduce vanzari, fiindca un consumator multumit cu un anumit terminal Apple nu va ezita sa isi ia un alt terminal al marcii, stiind ca le poate conecta fara probleme.
Cercetarile de piata arata ca pe palierul computerelor de peste 1.000 de dolari, Apple este clar lider de piata. Mai mult, userii de OS X sunt de trei - patru ori mai dispusi sa-si instaleze cea mai noua versiune a sistemului de operare, in comparatie cu cei care folosesc Windows. Dovada in acest sens sta "raceala" cu care a fost primit Windows Vista, dar si Windows 8, versiuni pe care milioane de oameni nu au vrut sa le instaleze, preferand sa ramana la cele vechi.
- Mac-ul si virusii - Mit sau realitate?
Cel economic tine de faptul ca Mac-urile sunt mult mai rare decat PC-urile cu Windows, cota lor fiind de 6%, ceea ce inseamna intre 15 si 20 de milioane unitati vandute pe an. Pentru infractorii informatici castigurile sunt mult prea mici in raport cu efortul pe care trebuie sa-l depuna la Mac, astfel ca prefera sa atace Windows-ul care detine peste 90% din piata. Nu doar numarul computerelor cu Windows este mult mai mare, ci si vulnerabilitatile de care se poate profita sunt mult mai numeroase, aici contand partea tehnica.
Motivul tehnic tine de modul in care e construit OS X care are Unix la baza si este, in termemi informatici "sandboxed" avand o serie de "usi blindate" care tin amenintarile la distanta, nepermitand-le sa intre in nucleul sistemului. Continuand comparatia cu o casa pe care spargatorii o "iau la ochi", Mac-ul este o casa cu sistem de alarma performant, in timp ce la Windows vorbim de una fara sistem de alarma. Infractorii cibernetici vor alege solutia mai usoara.
Datorita naturii designului sau, OS X face ca virusii pentru el sa fie greu de scris si sa se auto-propage foarte greu. Pentru Windows, crearea programelor mailitoase este mult mai usoara.
- Virusii de pe Mac, cateva episoade reprezentative
Ca bilant, virusul Flashback a facut, in doar cateva zile, peste 600.000 de victime. In raport cu cota de piata a Mac OS X, acest incident este mult mai viral decat orice alta infectie cu malware pe Windows.
Un alt episod care a afectat cateva zeci de mii de computere a fost Mac Defender, un fals antivirus creat in primvara lui 2011. Se instala cand userii dadeau click pe poze de pe Google Image si aparea o caseta care parea sa scaneze continutul calculatorului, avertizand user-ul ca a fost detectat un virus. Era sfatuit se instaleze un program care sa rezolve problema, acesta fiind malware-ul care, in unele variante, necesita si plata unei false licente, la 50 de dolari. Scopul programului era sa obtina date bancare despre utilizator, informatii din care infractorii sa faca bani.
Apple a rezolvat problema printr-un upate de soft si a introdus si noi masuri de siguranta, userii putand sa aleaga sa fie avertizati cand sunt pe cale sa instaleze programe din surse dubioase. Mac Defeneder a mai aparut si sub numele Mac Security si Mac Protector.
Cea mai recenta amenintare demna de mentionat a fost in China la final de 2014, sub forma unui Troian numit WireLunker care a infectat o serie de Mac-uri din cea mai populata tara de pe glob. Troianul profita de un proces prin care angajatorii instalau aplicatii pe terminalele angajatilor si avea ca tinta un magazin online al unei terte parti, inainte sa se instaleze pe iPhone-uri si iPad-uri. Desi au existat si opinii alarmiste, acest troian a afectat doar oameni care dezactivasera masurile de siguranta instalate de Apple pe OS X. Mai exact este vorba de mecanisme de protectie "built in" ce impiedica instalarea unor aplicatii dubioase.
Apple a blocat WireLurker la cateva ore dupa descoperire si numarul de Mac-uri infectate nu a fost mare. Amenintarea nu a fost nici pe departe de gravitatea Flashback.
Este nevoie de anti-virus pe Mac? - Uneori da
In conditiile in care cele mai mari amenintari au afectat sub 1% din cele peste 130 milioane de Mac-uri aflate in uz, foarte multi spun ca nu este nevoie de solutii antivirus dedicate, in conditiile in care sistemul este unul extrem de sigur. Sigur, insa nu impenetrabil, fiindca daca la nivel mondial cota Apple e de 6%, in unele tari bogate ajunge la 20%. In plus, tinand cont ca Mac-urile sunt produse premium, cei care le cumpara au venituri peste medie, astfel ca acesti oameni sunt tinte atragatoare pentru hackerii care vor sa puna mana pe detalii bancare.
In 2008, Apple a înlocuit recomandarile de securitate de pe pagina de suport cu o recomandare ca utilizatorii sa ruleze o solutie de securitate. Notificarea suna în felul următor:
"Apple incurajeaza utilizarea pe scara larga a mai multor solutii antivirus, astfel incat creatorii de virusi sa aiba mai mult de o aplicatie de depasit, in acest mod procesul de scriere a unor virusi devenind mai dificil".
Mesajul a fost eliminat de pe pagina de suport in mai putin de o luna de la postarea sa.
Utilizatorul final este veriga cea mai slaba, iar un antivirus este bun sa te salveze cand esti gata sa iei decizii proaste de moment, cum ar fi instalarea unei aplicatii care iti promite un serviciu util, insa care de fapt e o poarta catre un malware. Tocmai de aceea, este indicata instalarea unui antivirus in cateva situatii, una dintre ele fiind daca ai pe computer informatii extrem de valoroase sau daca detii o firma cu o "flota" mare de Mac-uri. Este indicata instalarea unui antivirus si daca o companie sau institutie are o retea formata atat din Mac-uri, cat si din PC-uri cu Windows. Opinia generala e ca un utilizator clasic care isi foloseste Mac-ul mai mult acasa si nu are informatii valoroase de business, nu e nevoit sa instaleze un antivirus dedicat, putand sa se bazeze pe protectia furnizata "by default" de Apple.
De asemenea ele sunt destul de distante față de tehnologie (cu argumente de genul „e ușor de utilizat” devine clar că majoritatea sunt paraleli)
Pentru astfel de oameni a demonstrat Apple că poți se le ceri direct banii, nu e nevoie să faci nici un virus.
Colegii lucrează lejer de pe Mac-uri, iar apoi am văzut o mulțime de dezvoltatori software care le folosesc.
Eu am rămas și, dacă nu apare ceva extraordinar, voi rămâne pe Linux/Windows ca medii de dezvoltare și cu siguranță nu voi plăti bani pentru așa ceva.
Din motive personale si profesionale detin sau am folosit pe o perioada lunga device-uri de pe toate partile baricadelor (producatori, OS). Dar nu as umbla nici mort fara protectie asa cum nu m-as duce "pe centura" fara protectie pentru ca ma trag din Genghis Khan si ala era ferit de HIV.
In 2011 mi-am cumparat un iMacpt ca am vrut un All-in-one PC. La inceput am fost foarte multumit de el, fiind ceva nou. Ulterior, dupa cateva luni de folosinta i-am gasit limitarile, iar experienta de utilizare a devenit frustranta :(
Am observat faptul ca Mac OS nu gestioneaza bine memoria RAM, si frecvent ramaneam cu cateva zeci de RAM disponibili (din 4 GB), desi aveam deschise 3,4 programe... Problema era atat de enervanta incat am cautat pe net o solutie, si astfel am invatat comanda "sudopurge", pe care trebuie sa o scrii in Terminal...
Am stat cu "sudopurge" pana mi-a venit acru, dupa care am decis sa iau mai mult RAM. Am pus 16 GB RAM, inlocuind complet cele doua module banale existente. Nicio schimbare in ceea ce priveste disponibilitatea de RAM :(((( Desi foloseam cateva programe deschise, in Taskmanager aveam cateva zeci de MB liberi!!!!
In final am instalat un SSD Samsung 512 GB, iar problemele s-au rezolvat, deoarece viteza de access a datelor pe SSD este similara cu cea de pe RAM.
In 2014 am realizat cat de limitat sunt in ceea ce priveste utilizarea programelor din suita MS Office, si am decis sa intru pe Windows. Stiu: orice iFan inrait imi va spune ca iWorks este mai bun decat porcaraia de MS Office; poate pentru copii... Eu am nevoie de macrouri in Excel, ceea ce iWorks nu stie.
- Safari este o gluma sinistra de browser.
- Daca selectezi 243 fotografii si vrei sa vezi ce dimensiune au, Macul iti deschide 243 ferestre cu proprietatile fiecarei fotografii :((( prostesc...
- Nu poti face cut/paste pe fisiere sau obiecte, ci numai pe text
- viteza de boot este jenanta
- dupa revenirea din standby, pierzi semnalul WiFi, si trebuie sa resartezi Macul
Oribil...
Windows este excelent. Adio Mac OS...
Pentru cei care nu ma cred, va pot trimite poze :)
- Safari nu e gluma sinistra de browser. IE in schimb e. (intraba orice developer sau da o geana pe un site cum e caniuse)
- copy si paste merge si pe fisiere :)
- viteza de acces a datelor pe SSD nu e similara cu cea din RAM. E mult mai mica.
- daca selectezi 2376 de poze si vrei sa vezi ce marime au, apesi cmd + alt + I si-ti arata. Sau cu alt apasat te duci pe meniu (file -> show inspector)
- viteza de boot e foarte buna. (La mine.)
- nu pierzi semnalul wifi (La mine)
- managementul memoriei nu are probleme pe OSX. Cel putin nu e o chestiune de care sa se stie.
Din cate imi dau seama tu ai un calculator defect pe de o parte si nici nu sti sa-l folosesti pe de alta parte.
nu zic ca MacOS este o prostie ci doar ca are si lucruri care lasa de dorit.
gasesti aici mai multe despre limitarile mac-ului.
http://imparaturosu.blogspot.ro/2011/11/mac-versus-pc.html
Safari este o mizerie de browser. Prefer un IE modern (deci nu ramaneti blocati in istorie si IE6) decat Safari. Sau, si mai bine, Chrome sau Firefox. Ca si IE, Safari e bun sa descarci alt browser cu el.
Copy/paste pe fisiere... Din pacate nu e nimic intuitiv acolo. Daca ceva trebuie facut apasand combinatii secrete de taste (valabil si pentru Windows) nu e facut sa fie intuitiv.
Viteza de access de pe SSD... Apple a introdus suportul pentru SATA3 la un an si ceva (aproape doi) dupa concurenta si atunci cu probleme, asa ca nu as mentiona capitolul asta ca un punct tare pentru Apple istoric vorbind.
Dar trecand peste tot, numai un afon tehnic ar putea sa sustina cu convingere ca MacOS (chiar si 10.10.x) e mai sigur decat un Windows modern. Asta e adevarul care ii deranjeaza doar pe fanii obsedati si ignoranti, nu pe utilizatorii cu cap.
Iar articolul asta m-a facut sa privesc Bitdefender ca inca o companie dispusa sa faca orice, sa manance orice rahat doar ca sa mai scoata un ban. Si cu ocazia asta au ajuns si pe blacklistul meu personal. Probabil ca nu le va aduce pierderi financiare dar asta conteaza mai putin.
Știu că multă lume e oarecum fan al produselor Apple, însă nu știam că e așa un hype și așa o necesitate de a le apăra i-produsele.
Asta in situatia in care colega cu iPhone e singura din birou cu probleme de semnal...
Mac-urile au fost mereu și sunt încă percepute ca și calculatoare pentru oameni în vârstă, care nu au de-a face cu tehnologia prea mult.
Până și Linus (LinusTechTips) a făcut o comparație ca utilizator exclusiv de Windows și a fost dezarmat de faptul că e unui dispozitiv de 2000 - 3000 de dolari, nu poți să schimbi placa video sau să pui un alt SSD.
Nu aș putea recomanda nimănui un calculator care nu poate fi îmbunătățit, mai ales la prețul său.
Desigur, dacă aș câștiga 3000 de euro pe lună...
Sa stii ca si un computer Windows care se ridica la nivelul de performanta al unui Mac nu este cu mult mai ieftin. Sigur, nu te obliga nimeni sa dai 2000-3000 de euro pe un Mac. Daca tii neaparat, poti sa faci acest lucru si cu un Windows...
P.S Si maicamea se bucura de laptop meu de 5 ani cu windows care i l-am dat, pt browsing si jocuri banale din store e bun. Asta cu ma bucur de el e tare relativa.
Imi inchipui ca esti informat de faptul ca Mac Air are una dintre cele mai durabile baterii, iar de s-ar incalzi atat de mult, nu s-ar mai lauda nimeni cu acest lucru...
ma baieti,scrie sus cu rosu ceva,nu va mai agitati degeaba.
oricum,oricine stie ca LINUXUL este rege
muahahaha
laptopuri cu windows la 65-70 milioane sunt laptopuri pentru gaming sau procesare grafica, burdusite de hardware.....
.... asa ca dute ma baiatule si plimba ursu cu marul tau supersonic vechi de 5 ani =)))))))
Da, toate sunt sisteme pe care nu au fost rulate ultimele productii in materie de jocuri cu memoria virtuala impinsa la maxim, sunt sisteme care fac ceea ce au fost proiectate sa faca: browsing, aplicatii dedicate, multimedia. Si toate au costat pana in 500USD la momentul achizitiei.
Cat despre virusi, troieni, malware... cred ca experienta bate orice antivirus. E osx mai sigur? Nu cred.. Cati downloadeaza ilegal de pe torenti jocuri si aplicatii pentru osx?...
Orice utilizator semi-serios de Mac care are date de protejat foloseste Time Machine-ul pt. back-up, iar o refacere completa in cazul unei infectii a sistemului de operare, aplicatiilor instalate si tuturor fisierelor e doar la cateva click-uri distanta.
Ca sfat personal, pt. cine nu vrea probleme, nu instalati Flash, Java si alte librarii pline de bug-uri care permit rularea de cod. Folositi o masina virtuala daca vreti musai sa va plimbati pe site-uri cu flash.
cumpara un S 65 AMG, pune-i sigla de dacia (da aia veche) si un bradut cu miros de branza. asta daca vrei sa te duci la tara si sa nu zica lumea ca ce masina bengoasa ti-ai luat
2) ce sistem de operare iti pui pe masina virtuala? tot osx?
Cat despre inutilitatea antivirului, este o gogorita ceea ce scrii... Orice sistem poate avea virusi, orice sistem este vulnerabil.
pt a fi cat mai "obiectiv" trebuia testat si un debian sau macar un ubuntu ... (pererea mea)
Pe de alta parte, "promptitudinea" cu care Apple rezolva problemele, a dus la crearea unui intreg eveniment: http://en.wikipedia.org/wiki/Pwn2Own#Origins
Daca tu crezi ca modul in care functioneaza un browser (intre noi fie vorba, Safari e probabil singurul browser care a "reusit" sa fie mai plin de bug-uri decit Internet Explorer) te apara pe tine de virusi, atunci ar fi mai bine sa-ti iei postura de filozof.
Sile are dreptate, security track-ul firmei cu sigla de mar muscat e mai inspaimintator decit celei cu sigla de fereastra ondulata. Norocul lor consta in faptul ca folosesc un sistem UNIX, altfel demult ar fi darimat recordurile Windows in materie de malware.
Eu nu am facut HIV pana acum deci prezervativele sunt o conspiratie. Ignoranta e minutata, asa-i?
Prietene, frumusetea celor mai multe atacuri e ca nu afli niciodata ca ti s-au intamplat tie. Desi calculatorul tau devine o parte din armata de milioane de calculatoare infectate folosite mai departe pentru alte atacuri.
Dar tu tine-o pe a ta... Esti biznisman ce mama ma-sii.
Mac OS 10.5x: 1009 vulnerabilitati, dintre care 360 foarte grave. Cam mult pentru "cel mai bun sistem de operare din lume"
Windows XP: 728 vulnerabilitati.
Merita sa dai 2000 de euro pe un Mac vs sub 1000 eur pe un PC? Parerea mea este ca nu si raspunsul nu vine din intuitie ci din experienta acumulata in administrare si management de infrastructuri IT. Primul mare dezavantaj este pretul foarte mare pentru un produs care face aceleasi lucruri ca si alt sistem de operare, al doilea este faptul ca nu poate fi integrat la scara mare intr o infrastructura it cat mai complexa, al treilea este ca desi este foarte scump, inauntru are piese ieftine de pc care sunt vandute la un pret de echipament exorbitant, al patrulea, producatorii de soft se orienteaza de obicei catre platforme larg utilizate si mai putin catre solutii utilizate pe scara mai mica, vorbim de antivirus si vulnerabilitate: daca mac ul avea cota de piata mai mare decat windows, clar era o platforma mai virusata decat windows. Vulnerabilitatea nu consta numai in deficienta sistemului de operare cat si in numarul mare de utilizatori care folosesc acel produs. Pentru ce sa se creeze un virus care afecteaza cateva milioane de macuri cand pe windows sunt mult mai multe? Si lista poate continua. Povesti de marketing am mai auzit. mai nou Iphone e total depasit de HTC ONE. De ce oare?
Deci se extinde, PC-urile or sa ajunga ca Nokia...telefonul africanilor.
daaaamn you steve jobs,damn you for eternity
https://www.youtube.com/watch?v=wFeC25BM9E0
Thanks!
http://store.apple.com/de/buy-mac/imac
Folosesc Mac din 2007, am incercat windows pana nu demult, prefrer Mac (mai ales pentru ca lucrez cu Linux foarte mult)
diferenta de pret o vezi in fiabilitate, relatii cu clienti, supportul tehnic in caz ca ai nevoie...
Un Mac are același procesor și aceleași module de RAM pe care le pui într-un PC cu Windows, doar că nu le poți schimba.
Iar suport tehnic? Dacă dai 2000 - 3000 de euro pe un produs, cred că toată lumea se așteaptă să știi să-l folosești/să-l depanezi (ceea ce poți face pe un calculator normal de unul singur).
P.S.
Dacă folosești mult Linux, de ce nu ai ales o distribuție obișnuită și gratuită? De ce să dai 3000 de euro pe un calculator doar cu un „alt fel de Linux”?
Pe de altă parte se încălezește mai mult decât un PC pentru că sistemul de răcire nu poate fi schimbat și cei care l-au proiectat, l-au făcut pentru utilizatorii medii.
Și, desigur, de banii pe care îi dai pe un Mac, îți iei două calculatoare.
Și pentru asta să dai 5000 - 10 000 de lei?
Deci: Mi s-a stricat robinetul. Gata, e timpul să-mi iau o casă nouă.
Așa sună.
Dar zi-mi, poți pune un 980 GTX într-un Mac?
Daca procesorul nu se incalzeste inseamna ca nu face nimic.
Daca procesorul nu face nimic inseamna ca utilizatorul nu face nimic.
Atunci de ce si-a luat Mac-ul?!?
P.S. Nu cred ca ventilatoarele nu pornesc. Poate nu le auzi tu...
Sistemele Unix sunt sisteme certificate prin standardul unix 2003-ultimul standard industrial
Aceste sisteme nu pot fi sparte in mod uzual-daca folosesti windows care e o jucarie sau linux-lite unix vei avea probleme-contul de paypal spart si golit,etc
Deci raspunsul e ca singura diferenta e sistemul de operare care da e facut pt prosti si cei care folosesc calculatorul fara sa aiba o calificare in domeniu
Dar majoritatea celor care fac filme sunt asa
Incearca sa faci un film din 156 de clipuri cum fac eu in Avid si sa=l renderizezi-pe windows vei avea artefacte si sistemul se va bloca si se va resarta automat pt update-uri
Sunt dispozitive scumpe a căror achiziție dă cumpărătorului sentimentul de exclusivitate.
Una din aplicațiile apărute pe IOS a fost creată doar pentru a lua $1000, fără să aibă vreo funcționalitate.
Văd aici o reacție foarte acută pentru a proteja... Ce? Idea că produsele Apple sunt bune? Că cei care le-au dat banii sunt cu ceva superiori utilizatorilor Windows?
Este dificil de spus. Singurul lucru ce rămâne e că produsele Apple sunt scumpe față de competitori, iar tot ceea ce pare să ofere este o experiență, o impresie, un vis.
Aloo scrieti articolul pentru vremurile noastre sau de acum cativa ani cand Apple chiar isi creeau propriile componente hardware (ma rog fie ele si in fabricile din China)? Apple nu mai creeaza nicio componenta hardware poate doar carcasa in rest la procesoare exista Intel sau AMD, la placi video ATI sau Nvidia, la memorii RAM sunt mai multi (majoritatea asambleaza defapt chipuri produse de Micron si Samsung - desi nu stiu daca Samsung vinde si concurentei chipurile). La HDD iar mai sunt cativa producatori iar Apple sigur nu e printre ei.
Deci ce hardware face Apple? Aaaa iPhone-urile, tabletele? Pai daca la acelea va referiti haideti sa nu comparam mere cu pere! Cand zici PC e clar ca te referi la un desktop sau cel mult la un laptop care nu e Apple.
un alt "avantaj" pe care-l are mac-ul: poti dezvolta in orice limbaj vrei: php, python, java, objective c sau c# (inclusiv windows phone). pe cand de pe windows nu prea poti face objective c
ce vreau sa spun (a mai spus-o cineva inainte), degeaba ai o configuratie beton daca nu e si "lipita" asa cum trebuie. daca debian ar asambla / configura / testa / livra masini proprii, cu siguranta statisticile ar arata altfel. chiar si microsoft, daca ar avea masini proprii ar sta mult mai bine la capitolul performanta. (parerea mea)
Mi se pare inacceptabil sa ai asa un bug la os care il faci doar pt maxim 50 modele de mac. Cat de greu e sa ai un test lab cu toate modelele? Nu vb de windows sau linux care trebuie sa mearga pe orice configuratie hardware.
Si de ce spui ca nu se poate?!?
"Objective-C on Windows? Yes, you can!"
http://sweettutos.com/2012/08/11/objective-c-on-windows-yes-you-can/
Plus ca de unde prostia asta cu "isi fac hardware-ul", cei care au scris articolul s-au documentat la pauza de masa pe telefon? Sunt foarte putine componente "custom" inclusiv pe tabletele si telefoanele lor. Uitati-va si voi la un clip pe youtube cand desfac unul si identificati marcile sau cititi un articol de specialitate nu o glumita de-asta.
A, si bonus, sa vad ce mare putere aveti voi intr-un apple desktop - all-in-one-urile pe care le vand ei, alea doar ecran si subtirele au GPU de mobile nu desktop. Laptopul meu de 3 ani le bate de nu se vad.
Softurile consacrate sunt niste portari (de pe win) absolut nefunctionale la nivel profesional.
Dupa ce un fisier banal face imposibil un pan sau copy (chestii elementare) pe o statie de lucru apple de 5000 de euro....arunci cu el pe geam.
La capitotul hardware, mdah, sunt frumos armonizate componentele. Dar aceleasi componente sunt la 60% din pretz in orice magazin decent. + apple are politica sa-ti faca orice upgrade imposibil / exorbitant.
Doar monitoarele au fost bune. Dar la acelasi pret poti cumpara Eizo. Eizo, domnilor.
Da-te cu un Logan si apoi cu un M S-Klasse. Asta-i diferenta.
Ca la gaming Apple-i zero. Barat.
2. Sau or fi oameni care lucreaza in industria reala (vezi 13:55 si nu numai).
Si acolo Apple-i zero barat.
3. Ma rog, in cele din urma or fi oameni care stiu ca daca ceva valoreaza 1000$ nu au de ce sa dea 2000-3000 $ pe scula respectiva.
Mai ales ca Linuxul e gratis.
P.S. Dar tu din ce film esti? :)
Iti scris asta unul care are pe birou un Mac, upgradat serios, pentru a face fata cerintelor unui utilizator mediu...
Pentru ca fanii neconditionati ai apple sunt intr-adevar ALTCEVA.
E urât însă că apar toate inexactităţile şi aberaţiile despre hardware-ul mac şi marea simbioză între componente şi OS.
În primul rând, Apple nu mai face demult PowerPC cu familia respectivă de procesoare G. Îşi comandă componentele necesare din China, ca toţi ceilalţi producători. Apoi, revoluţionarul lui Thunderbolt e folosit bine mersi şi de către alţii.
Service-ul este şi el o glumă proastă la noi, comparativ cu Dell, de exemplu, care oferă pick-up and return sau reparaţie pe loc la modelele din clase mai scumpe (Latitude, XPS, Alienware). Şi care îşi alege componentele cu foarte multă grijă, ca şi HP, atât pentru unităţile normale, cât şi pentru all-in-ones (cele înglobate practic în monitor).
Dacă foloseşti cont cu drepturi limitate şi confirmarea acţiunilor de root prin parolă pe Windows 7 şi 8, başca investeşti exorbitanta sumă de vreo 80-150 de lei pe o soluţie de securitate eficientă şi nu faci de felul tău tâmpenii (că ceea ce face omul cu mâna lui nu poate împiedica niciun OS sau antivirus), eşti ok.
La fel şi pe MAC, la fel şi pe Linux. În plus, ţinta principală a malware-ului au cam devenit platformele mobile, unde e mai degrabă adevărat că politica Apple, nu atât calitatea, face lucrurile infinit mai sigure decât pe Android.
Una peste alta, MAC-urile sunt simpatice, costă foarte mult pentru puterea de calcul pe care o primeşti în schimb şi nu sunt cu nimic mai sigure decât PC-urile. În schimb, sunt mult mai limitate ca suport software şi e un chin penru un power user să personalizeze sistemul după necesităţile lui.
A: cand vrea steve sa-l prezinte ca inovatie ultra mega absoluta si exclusivista.
Pe acelasi stil si accesul la propriile fisiere, etc... Iti vand un apartament si-ti inchiriez cheia ca sa intri in casa. Bine, ti-o inchiriez la ceva ani dupa ce ai platit ca prostu, dar te bucura finisajele exterioare deosebite si luminitele pe care de fapt le-am vadut. Apa calda va fi un viitor feature, antenna gate or not.
ce recomandare aveti pentru un laptop cu Windows 8 care sa bata MAC AirPro la configurari si performante?
din cate am inteles MAC-OS-X este performant la multitasking, multithread processing...
Windows 8 are aceleasi performante ca un OS-X?