Facebook a creat o noua setare ce iti permite sa alegi o persoana apropiata care se va ocupa dupa moarte de contul tau. "Mostenitorul" va putea schimba poza de la profil si va putea accepta si cereri de prietenie in numele celui decedat, insa nu va avea drepturi 100% asupra contului. In conditiile in care in viata multi stau ore intregi pe zi in retea, soarta contului dupa moartea posesorului nu trebuie lasata de izbeliste.

HotNews.roFoto: Hotnews

Practic, setarea Legacy iti da dreptul de a-ti alege o persoana apropiata care sa gestioneze contul dupa ce vei muri. Persoana respectiva poate schimba poza de la profil si de la coperta si poate sa raspunda si unor cereri de prietenie venite de la membrii ai familiei sau de la oameni cu care user-ul respectiv nu era conectat pe Facebook cand traia...

Mostenitorul poate sa posteze si un mesaj special care sa fie asezat in partea superioara a Timeline-ului, mesaj care sa dea informatii despre inmormantare sau poate posta un fel de necrolog.

Totusi, mostenitorul va avea mult mai putine dreptul pe contul user-ului decedat si nu-i va putea citi mesajele private. Insa, cand un utilizator isi desemneaza un "mostenitor", poate alege sa-i dea acestuia dreptul de a descarca o arhiva a fotografiilor si a postarilor. Mostenitorul nu va avea insa dreptul de a sterge vreo postare pusa de cel care a murit.

Cei de la Facebook spun ca, pana in prezent, contul unui om care a murit nu mai putea fi gestionat de nimeni, insa schimbarea a venit la cererea publicului.

Pentru a deosebi paginile celor vii, de cele ale decedatilor, in fata numelui profilului celor din urma va scrie "Remembering" (In amintirea).

In conditiile in care in viata multi stau zilnic ore intregi pe Facebook, soarta contului dupa moartea posesorului nu ne mai este indiferenta. Legacy este disponibila momentan doar in SUA, insa va putea fi aplicata de toti userii retelei. Trebuie precizat ca poate fi aleasa o singura persoana.

Drepturile "mostenitorului" (engleza)

  •     Write a post to display at the top of the memorialized Timeline (for example, to announce a memorial service or share a special message)
  •     Respond to new friend requests from family members and friends who were not yet connected on Facebook
  •     Update the profile picture and cover photo