14 companii romanesti din orase precum Bucuresti, Timisoara, Cluj, Brasov, Sibiu si Craiova urmeaza sa participe la Mobile World Congres care se va tine intre 2 si 5 martie la Barcelona.

Asociatia Romana pentru Industria Electronica si Software Timisoara (ARIES-TM), cu sprijinul Ministerului Economiei, sustine prezenta a 14 companii romanesti la Congresul Mondial al Telefoniei Mobile. Cea de-a XXVIII-a editie a evenimentului va avea loc in perioada 2-5 martie, la Barcelona.

Cele 14 companii romanesti de profil care vor fi prezente in orasul catalan activeaza in diverse domenii, de la vanzarea de dispozitive mobile pana la lucrul cu baze de date.

Companiile care vor reprezenta Romania la Barcelona sunt M&M Medianet SRL, Sphinx IT SRL, Infobest Romania SRL din Timisoara; din Cluj vor participa Arobs Transilvania Sortware SRL, Codespring SRL, Altom Consulting SRL, Fortech SRL, Evozon SRL si Net Brinel S.A; din capitala tarii vor lua parte Simartis Telecom SRL si Rinf Outsourcing Solutions SRL. La Barcelona sunt prezente, de asemenea, companiile Visual Fan SRL din Brasov, IT Six Global Services SRL din Craiova si Ropardo SRL din Sibiu.

Agenda Mobile World Congress cuprinde atat dezbateri, cat si sesiuni de lucru cu reprezentantii industriei telefoniei mobile, electronice si de software. Printre speaker-ii confirmati pana in acest moment se afla Mark Zuckerberg (CEO Facebook), Timotheus Hottges (CEO Deutsche Telekom), Hans Vestberg (CEO Ericsson Group) sau Brian M. Krzanich (CEO Intel).