Compania taiwaneza HTC a venit cu o extindere fara precedent a portofoliului de produse la targul Mobile World Congress Barcelona, lansand primii ochelari de realitate virtuala, dar si prima sa bratara de fitness, alaturi de mult-asteptatul smartphone One M9.

HTC ViveFoto: HTC

One M9

HTC a vandut anul trecut 22 de milioane de smartphone-uri si are sub 2% din piata mondiala, iesind din top 5 al vanzarilor in care era prezenta in 2012. Insa, HTC a primit cronici foarte pozitive pentru smartphone-urile de varf de gama si doar bugetul extrem de mic de marketing a impiedicat-o sa aiba vanzari mai bune.

Acum, la Barcelona, compania a adus One M9, cea mai moua generatie a smartphone-ului sau de top care vine cu o serie de schimbari fata de generatia precedenta, insa nu atat de multe cum s-ar fi asteptat fanii optimisti.

Dispune de un procesor Snapdragon 810 octa-core, 4 x 2 GHz+4 X 1,5 GHz, are 3 GB de RAM si 32 GB stocare interna, putand fi extinsa cu card micro-SD pana la 128 GB. Camera de pe spate este de 20 MP, iar bateria este de 2.840 mAh, cu aproape 10% peste cea de la M8. Ecranul ramane de 5 inci Full HD (1,920 x 1,080 pixeli). Carcasa metalica a suferit si ea mici modificari si este mult mai rezistenta la zgarieturi. Camera foto secundara este UltraPixel.

HTC One M9 va fi disponibil in Romania in doua variante de culoare: bicolor, combinand argintiu si auriu rose, precum si culoarea "gunmetal grey", in al doilea trimestru al acestui an.

Ce spune compania despre designul telefonului

"Marginile distincte din metal sunt completate de curbe elegante, oferindu-i un aspect de bijuterie. Mai mic si usor de tinut in mana, noul HTC One M9 are un design dintr-o singura bucata de metal, pus in evidenta de un finisaj rafinat, in tonuri de argintiu si rose gold, pe cat de remarcabil, pe atat de durabil. Marginile laterale aurii, slefuite ca oglinda, se imbina armonios cu carcasa argintie de pe spate, ca o rama in jurul ecranului luminos si plin de culoare".

Ce spune compania despre camerele foto

"Camera principala are o rezolutie de 20 megapixeli, care accentueaza fiecare detaliu clar si complex, si o lentila din safir, care ofera protectie ridicata impotriva zgarieturilor. Pentru videoclipuri viu colorate la calitatea specfica celor mai recente superproductii cinematografice, aceasta inregistreaza si filme la rezolutie 4K.

(...) Partenerul ideal al fotografului impulsiv, noul HTC One M9 surprinde cadrele cu lumina slaba cu o camera frontala puternica UltraPixel. Expunerea automata dinamica si UltraPixelii (care capteaza cu 300% mai multa lumina decat camerele foto standard) contribuie la realizarea de autoportrete mai clare, mai naturale si mai echilibrate, in orice conditii de lumina.

HTC Vive, "ochelari" de realitate virtuala

Marea surpriza a fost lansarea unor "ocheilari", sau mai degraba casti, de realitate virtuala. Fata de alte modele de pe piata, acestia nu folosesc un smartphone pe post de ecran, ci se pot conecta la PC. Au peste 70 de senzori si dispun si de camere video care sa-i avertizeze pe purtatori cand se apropie de anumite obiecte din camera. Ochelarii Vive sunt dezvoltati impreuna cu creatorul de jocuri video Valve, in primavara vor ajunge la dezvoltatori si pana la final de 2015 ajunge in piata si editia pentru consumatori.

Iata ce spune compania despre aceste casti

Vive ofera cea mai captivanta experienta a unei casti VR, cufundand utilizatorii in alte lumi intr-o clipa. HTC si Valve au introdus sistemul de urmarire la 360 de grade Full Room Scale 360 Degree Solution, prin care te poti ridica, merge prin camera si poti explora spatiul virtual, poti inspecta obiectele din orice unghi si interactiona cu adevarat cu mediul inconjurator. Stabilind un nou standard al performantei, casca dispune de grafica de cea mai inalta calitate, de o rata de 90 de cadre pe secunda si o fidelitate audio incredibila.

HTC introduce si noi controller-e wireless VR, care te vor ajuta sa te integrezi perfect in mediul tau virtual. Noile controller-e wireless HTC VR sunt pereche, si sunt suficient de versatile pentru a functiona cu aproape orice dispozitiv de experienta VR. Spre deosebire de controller-ele tipice de joc, HTC VR sunt simplu si intuitiv de folosit, permitand oricui sa se bucure la maxim de aceasta experienta. (...)

HTC si Valve se angajeaza sa realizeze o viziune mai larga pentru VR, avand in vedere o oportunitate reala de transformare a experientelor de zi cu zi. Calatoriile, participarea la un joc, intalnirile cu prietenii sau chiar mersul la cumparaturi nu vor mai fi la fel, iar pentru transformarea acestei viziuni in realitate, HTC lucreaza cu cateva dintre cele mai importanti creatori de continut din lume, cum ar fi Google, HBO, Lionsgate si National Palace Museum din Taiwan.

HTC Grip

Compania a dezvaluit si Grip, o bratara de monitorizare a activitatii fizice. Dispune si de GPS, se sincronizeaza atat cu telefoane cu Android, cat si cu iOS si a fost realizata in colaborare cu Under Armour. Masoara distanta parcursa, numarul de pasi si monitorizeaza si profunzimea somnului. Dispune si de busola, giroscop si senzor de lumina ambientala.

Bratara este disponibila in trei tipuri de marime, iar ecranul AMOLED este de 1,8 inci, in timp ce memoria interna este de 16 MB, iar cea RAM este de 8 MB.

Bateria de 100 mAh are o autonomie de cinci ore cu GPS-ul pornit, iar la o folosire moderata, bateria poate tine doua zile si jumatate. Grip este rezistent si la apa, pana la un metru adancime, pentru maxim 30 de minute.