Bittnet Systems, una dintre cele mai importante firme de training IT din Romania, a anuntat luni finalizarea vanzarii a 10% din capitalul social catre Fondul polonez de investitii Carpathia Capital, printr-o tranzactie in valoare de 150.000 de euro. Actionarii Bittnet au in vedere listarea companiei pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti pana la finalul lunii martie 2015.

Bittnet SystemsFoto: Hotnews
  • "Prin investitia atrasa de la Fondul Carpathia Capital, vom putea accelera planurile de dezvoltare la nivel national, prin cresterea portofoliului de cursuri si servicii IT de securitate, respectiv  solutii cloud computing. Totodata, vom putea atinge si obiectivul de a mari echipa de vanzari, echipa tehnica, dar si numarul oamenilor de marketing din companie¬, a declarat Mihai Logofatu, CEO al Bittnet Systems.

De cealalta parte, Fondul polonez de investitii Carpathia Capital spune ca intentioneaza sa investeasca peste 7 milioane lei in sectorul IMM din Romania.

  • "Credem ca aceasta cooperare este o piatra de temelie pentru ambele parti, nu numai pentru ca este prima investitie a Carpahia Capital in Romania, dar si pentru ca aduce Bittnet pe drumul de a deveni prima companie IT listata pe AeRO. In acest moment, Carpathia Capital este gata sa investeasca peste 7 milioane de lei in sectorul IMM romanesc si estimam ca pana la sfarsitul lunii iunie 2015 capitalul nostru va creste pana la 10 milioane de lei, tinta fiind sa investim in 10-15 companii romanesti din diverse industrii, care vor fi listate pe AeRO," a declarat Pawel Sliwinski, CEO al Carpahia Capital.

Pe 9 martie 2015, Bittnet Systems si Carpathia Capital au semnat un contract de vanzare - cumparare pentru 450.439 actiuni, reprezentand 10% din capitalul social al Bittnet. Pretul de achizitie a fost de 150.000 de euro, indicand o valoare de 0,33 euro per actiune. La fel ca si in cazul infuziei de capital de la Razvan Capatina, din 2012, Bittnet a fost asistat in proces de Ioana Precup, avocat specializat in acest tip de tranzactii.

Bittnet Systems si-a propus pentru 2015 atingerea unei cifre de afaceri de 4 milioane de euro, bazandu-se pe cresterea semnificativa din ultimii cinci ani (peste 480%), deschiderea biroului regional la Cluj-Napoca si clasarea in topul EY al celor mai inovatoare companii din Romania.

Potrivit datelor financiare finale, Bittnet Systems a incheiat anul 2014 cu o cifra de afaceri de aproximativ 8,2 milioane lei, in crestere cu 23% fata de anul 2013 si cu un profit brut de 270.000 lei, in avans cu 27% fata de anul anterior.

In 2013 si 2014, Bittnet a fost inclusa in clasamentul Technology Fast 500 al celor mai dinamice companii din EMEA, top realizat de catre Deloitte, in care au fost inclusi jucatori IT&C din peste 20 de tari.

Bittnet Systems este o companie antreprenoriala romaneasca din sectorul IT, infiintata in 2007 si detinuta de fratii Mihai Logofatu (30 de ani) si Cristian Logofatu (34 ani). Compania ofera clientilor sai cursuri IT oficiale, servicii de implementare solutii IT (infrastructura de retea, routing, switching, servere, datacenter, virtualizare, securitate, teleprezenta sau wireless), dar si servicii de suport tehnic, fiind axata pe tehnologii noi si inovare.