​Facebook si-a actualizat regulile legate de continutul pe care-l permite in retea, in ideea de a fi mai clar pentru utilizatori ce au voie si mai ales ce NU au voie sa posteze. Reteaua cu 1,4 miliarde de "useri" incearca sa impace libertatea de exprimare cu nevoia de a indeparta continutul violent sau jignitor.

Facebook nu schimba practic politicile referitoare la continut, ci vine cu reguli detaliate in legatura cu lucrurile interzise si cele permise. Practic regulemantul este de trei ori mai lung decat era inainte de actualizare. Spre exemplu, nu doar ca organizatiile teroriste nu au voie sa aiba conturi pe Facebook, insa vor fi interzise postarile in care sunt laudate actele comise de liderii acestor organizatii.

Facebook subliniaza ca prin actualizarea regulilor sunt oficial interzise postarile prin care alti utilizatori sunt batjocoriti (Bullying), dar si cele in care utilizatorul se lauda pe retea ca a comis ceva ilegal. La fel si cele in care oamenii pun poze cu rani pe care si le-au facut intentionat.

Si discursul care instiga la ura este interzis, cu exceptia cazului in care cineva posteaza un exemplu care sa atraga atentia asupra unui abuz, dar cu conditia ca cel care posteaza sa mentioneze ca scopul postarii este sa informeze opinia publica asupra unor lucruri grave.

Si regulile legate de imagini cu scene de nuditate sunt mai detaliate, fiind spre exemplu interzise imaginile unor fese complet descoperite, dar si imagini cu sani, daca se vad si sfarcurile.

Facebook a fost criticata in ultimii ani ca nu e destul de drastica in raport cu cei care jignesc alti utilizatori pe retea. Acum, actualizarea regulilor a fost salutata fiindca in sfarsit Facebook clarifica interdictiile si dovedeste ca ia in mod foarte serios atitudine.

Un capitol foarte important tine de revenge porn (distribuirea pe internet a unor poze fara acordul acelei persoane), cazurile tipice fiind cele in care barbatii pun online poze compromitatoare ale fostelor iubite. Facebook spune ca nu tolereaza batjocorirea unor persoane si nici hartuirea.

Exista o sectiune de protectie a proprietatii intelectuale, dar si una pentru "incurajarea unui comportament respectuos"

Facebook indeamna userii sa semnaleze prompt continutul jignitor sau interzis si pentru asta exista si pe mai departe butonul de Report in partea de sus dreapta a paginii.