​Apple are in prezent o capitalizare de piata record, de peste 700 miliarde dolari, insa va ajunge sa depaseasca 1.000 de miliarde datorita performantelor ceasului inteligent in toata lumea si ale iPhone in China. Sunt previziunile firmei de brokeraj Cantor Fitzgerald care mizeaza pe faptul ca actiunile vor creste de la 127 dolari, la 180 dolari, scrie The Guardian.

Acum Apple are o capitalizare de piata de 733 miliarde dolari, iar daca actiunile vor creste conform celor mai optimiste estimari, valoarea va depasi un trilion de dolari (mai precis 1,005 miliarde dolari). Cei de la Cantor Fitzgerald se bazeaza pe doua evolutii: Apple Watch va fi un produs de succes care va genera vanzari de peste 11 miliarde dolari in anul fiscal 2016, iar iPhone se va vinde atat de bine in China, incat vanzarile Apple vor creste cu 70% de la an la an.

Analistii mai spun ca valoarea Apple va creste puternic daca va lansa un televizor, iar daca va intra si pe piata auto cu propriul model de masina, potentialul este urias. Cei de la Cantor Fitzgerald sunt extrem de optimisti si considera ca actiunea Apple poate ajunge la 180 dolari. Alti analisti optimisti mizeaza pe 160 dolari, in timp ce la polul opus exista estimari ce indica o prabusire: de la 127 dolari, la 85 de dolari.