Samsung si Microsoft si-au extins parteneriatul global, efectul fiind ca serviciile si aplicatiile Microsoft vor fi preinstalate si pe tabletele Samsung cu Android, din a doua jumatate a lui 2015. Word, Excel, PowerPoint sau Skype se vor regasi pe anumite tablete Samsung in cadrul parteneriatului ce a debutat pe Galaxy S6 si S6 edge.

Samsung Galaxy S6 EdgeFoto: Hotnews

Pentru utilizatori, serviciile preinstalate includ:

  •     OneNote, OneDrive si Skype, care vor fi preinstalate pe noile smartphone-uri Galaxy S6 si S6 edge, asa cum a fost anuntat in cadrul MWC.
  •     In prima jumatate a anului 2015, Samsung planuieste sa preinstaleze Microsoft Word, Excel, PowerPoint, OneNote, OneDrive si Skype pe tabletele Samsung cu Android selectate.

Samsung Galaxy S6 si Galaxy S6 edge vor veni cu 100 GB spatiu aditional in serviciul cloud, disponibil timp de doi ani, prin Microsoft OneDrive, pentru mai mult spatiu de stocare.

Microsoft Office 365, serviciul cloud, le ofera companiilor acces la aplicatiile Office familiare, precum email, calendar si conferinte video, toate optimizate pentru o experienta fluida pe toate dispozitivele interconectate, de la computere la smartphone-uri si tablete. Samsung KNOX le ofera utilizatorilor o modalitate sigura de a comuta intre profilurile personale si cele de la locul de munca, mentinand astfel un nivel ridicat de securitate, se spune in comunicat.