Seful Intel, Brian Krzanich, a anuntat ca in acest an vor fi introduse pe smartphone-uri camerele perceptuale 3D RealSense care permit recunoasterea gesturilor sau pot masura distanta dintre doua obiecte. Camerele au fost introduse pe laptop-uri, insa acum este testata o versiune miniaturizata mai performanta ce poate ajunge pe mult mai multe terminale.

Intel RealSense foloseste o camera 3D integrata in dispozitiv care "vede" precum utilizatorul, drept pentru care intelege si raspunde tridimensional la miscarile naturale.

La laptop-uri, tehnologia permite recunoasterea gesturilor si miscarea obiectelor de pe ecran cu mana, recunoasterea faciala cu ajutorul scanarii 3D si masurarea distantei dintre doua obiecte.

Noul modul ce poate fi integrat intr-un phablet este de doua ori mai mic, este mult mai subtire, iar aria de detectie a crescut. Brian Krzanich, CEO al Intel, a aratat pe scena un smartphone de 6 inci cu RealSense la un eveniment la Shenzen, insa nu l-a pornit. E un semn ca tehnologia este inca in faza incipienta de testare.

Camera perceptuala poate fi utilizata si pentru a adauga "adancime" fotografiilor dupa ce au fost facute, permitand mutarea focusului pe diverse elemente ale pozei gata facute. In plus, telefonul poate fi controlat prin gesturi ale mainii sau chiar clipind.

Ramane de vazut cat de puternic trebuie sa fie procesorul unui telefon, astfel incat RealSens sa functioneze bine si trebuie aflat si cat de multa bateria consuma tehnologia 3D, in conditiile in care majoritatea telefoanelor de top trebuie incarcate zilnic la folosire intensa.