​Bitdefender a lansat la San Francisco "cutiuta" numita BOX, un dispozitiv care este gandit pentru casele in care exista multe dispozitive care se conecteaza la internet. BOX protejeaza toate dispozitivele smart din casa, fara a mai fi nevoie ca pe fiecare dintre ele sa fie instalat antivirus. BOX costa 199 de dolari, iar abonamentul anual este 99 de dolari dupa primul an. Presa americana lauda ideea, insa spune ca mai trebuie perfectionata.

Bitdefender BOXFoto: Bitdefender

Bitdefender devine primul jucator din industrie care creeaza o solutie completa impotriva amenintarilor informatice pentru toate dispozitivele internet of things, mai ales ca acum in unele case exista 30-40 de dispozitive, incluzand si senzorii de securitate.

"Solutia BOX este un dispozitiv hardware care insa are in el si mult cloud. Partea hardware este de suport, partea valoroasa a acelei "cutii" este cea de soft care se gaseste atat in cutie, cat si in cloud. Ea se adreseaza utilizatorului individiual. (...) Solutia e gandita pentru casele unde exista multe terminale, iar in afara de desktop, laptop si telefoane pot fi televizoare inteligente si alte gadget-uri conectate la internet. (...) In Germania, numarul mediu de terminale conectate la internet a depasit 20 pentru o familie si aici intra de exemplu si sistemul de management al aerului conditionat, dar si frigiderele", spunea intr-un interviu pentru HotNews, Florin Talpes, CEO Bitdefender.

Publicatia Wall Street Journal a scris despre dispozitivul pe care jurnalistii l-au testat. Concluzia a fost ca ideea este una revolutionara, insa ar trebui sa functioneze mai bine fiindca a incetinit in unele cazuri conexiunea de internet, iar alta data au abundat alarmele nefolositoare. Insa Wall Street Journal noteaza ca astfel de dispozitive sunt inca la inceput si functioneaza precum o "santinela" care urmareste toata activitatea din retea, iar daca depisteaza comportamnent neobisnuit il avertizeaza imediat pe proprietar.

Concluzia WSJ este ca BOX trebuie imbunatatit, insa e bine ca astfel de produse exista, fiindca au o filosofie de functionare extrem de bine gandita

Si site-ul TechHive a pus un amplu review, partile bune fiind legate de faptul ca e nevoie de foarte putine interventii ale utilizatorilor, gradul de protectie oferit este extrem de bun si este posibil si managementul de la distanta al terminalelor. La minusuri a fost trecuta instalarea destul de greoaie pentru cei care nu se pricep la tehnica, dar si faptul ca abunda alarmele de malware.