eMAG, cel mai mare retailer online din regiune, a inceput demersurile de preluare a retailerului online Fashion Days. In mai 2015, compania va depune o solicitare catre autoritatile de reglementare a concurentei privind preluarea controlului asupra Fashion Days, companie detinuta de Naspers. Tranzactia se va finaliza dupa primirea acordului de la Consiliul Concurentei. Fashion Days are in Romania aproape 400 de angajati si in sapte tari din regiune, inclusiv Polonia, Cehia si Ungaria, numarul este de 550. Retailer-ul online e specializat pe partea de haine si accesorii, avand 500.000 de produse de la o mie de brand-uri.

Iulian Stanciu, director general eMAGFoto: eMAG

eMAG s-a extins enorm in ultimii ani, iar din martie vinde si haine si incaltaminte, lansand si un brand propriu numit RELEASE. Acum, prin aceasta tranzactie categoria Fashion se va extinde puternic.

De aceasta tranzactie vor beneficia ambele companii: Fashion Days isi va continua dezvoltarea cu ajutorul strategic din partea eMAG, iar eMAG va beneficia de expertiza in fashion, parteneriate strategice si baza de clienti a Fashion Days. Biroul central al Fashion Days va fi mutat la Bucuresti.

"Este un moment important in dezvoltarea eMAG si vom aduce beneficii importante tuturor clientilor nostri. Oamenii din spatele Fashion Days pun foarte multa pasiune, sunt foarte talentati, si ne dorim ca impreuna cu experienta in comert online a colegilor din eMAG sa ne dezvoltam mai repede in regiune", spune Iulian Stanciu, actionar si director general eMAG.

Ambele companii sunt deja parte a grupului Naspers, astfel ca avem de-a face cu un transfer de actiuni si cu o noua etapa de reorganizare a operatiunilor in grup. La fel s-a intamplat si cand eMAG a cumparat a cumparat in ianuarie magazinul polonez Agito.

Fashion Days este cea mai mare destinatie de shopping online din Romania si Europa de Est, parte a grupului Naspers. Celor peste 8 milioane de utilizatori, Fashion Days le ofera zilnic mai mult de 200.000 de produse, 100% originale de la peste 500 branduri internationale.

Cele mai scumpe produse de pe Fashion Days sunt ceasuri si genti de "firma" la 4-5.000 de euro. Site-ul gazduieste multe produse premium, insa oficialii companiei spun ca avantajul este ca pe internet sunt in general cu 10% mai ieftine decat in magazinele "fizice"

Pe Fashion Days sunt disponibile produse de la peste 1.000 de brand-uri, din categorii precum imbracaminte, incaltaminte, genti, articole pentru copii si articole pentru casa (mobilier, huse, covoare, prosoape).

Fondata in 2009 de catre antreprenori elvetieni, compania s-a extins in 7 tari europene - Romania, Bulgaria, Cehia, Ungaria, Polonia, Slovacia si Slovenia. Din 2011, Fashion Days este parte a gigantului media Naspers care detine in Romania eMAG, autovit.ro, PayU si olx.ro (fost mercador.ro).