Mai multi utilizatori ai ceasului Apple, primul produs nou al gigantului IT in ultimii cinci ani, se plang ca un numar de functiuni sunt perturbate de tatuaje, scrie Reuters.

Apple WatchFoto: Apple

Detinatorii tatuati au constatat ca cerneala de pe pielea lor induce in eroare senzorii ceasului. Frustrarile lor sunt publicate pe retelele sociale sub hashtagul #tattoogate.

Un utilizator Reddit spune ca mecanismul de blocare a ceasului, care ar trebui sa se dezactiveze atunci cand ceasul detecteaza ca este purtat, nu functioneaza pe pielea tatuata.

"Mana mea nu este tatuata si ceasul ramane deblocat. Imediat ce il pun pe o zona care este tatuata cu cerneala neagra, se blocheaza automat", spune acesta.

Reporterul Reuters, care are un tatuaj negru pe mana sa stanga, a observat si el ca ceasul se blocheaza automat pe pielea tatuata si nu emite semnale de alarma la primirea unui mesaj. Masurarea batailor inimii da rezultate diferite cand ceasul este pus pe piele tatuata sau netatuata.

Pe pagina de suport a companiei se afirma ca tatuajele pot interfera cu masurarea ritmului cardiac, dar nu sunt mentionate interferente cu alte functii.

Un purtator de cuvant al Apple a refuzat sa comenteze informatiile.