O delegatie de 20 de companii americane, condusa de catre adjunctul secretarului Comertului Bruce Andrews, va participa la o misiune comerciala in domeniul securitatii cibernetice la Bucuresti si Varsovia in perioada 11-15 mai, anunta Departamentul Comertului intr-un comunicat postat pe site.

Misiunea va ajuta firmele americane sa lanseze sau sa-si consolideze operatiunile in Europa Centrala si de Sud-Est, prin intermediul unor contacte cu firme si structuri guvernamentale din Romania si Polonia, precizeaza Departamentul Comertului, care adauga ca misiunea va introduce sau va extinde prezenta pe piata a companiilor americane in domeniul securitatii cibernetice prin produse si servicii, citeaza Mediafax.

"Misiunea comerciala face parte din angajamentul nostru de a combate amenintarea cibernetica, tot mai puternica, si de a proteja infrastructura critica in Statele Unite si in statele aliatilor nostri europeni", a declarat Andrews, citat in comunicat.

"Firmele americane in domeniul securitatii cibernetice sunt lideri mondiali, furnizand tehnologii, produse si servicii de varf in toata lumea. Prin aceasta misiune comerciala, vom avea oportunitatea sa impartasim cele mai bune practici si sa colaboram in combaterea si lupta impotriva atacurilor cibernetice, strangand totodata legaturile bilaterale cu Romania si Polonia, doi parteneri strategici si economici in regiune", subliniaza adjunctul secretarului american al Comertului.

Asistentul secretarului american pentru Industrie si Analiza Marcus Jadotte il va insoti pe Andrews, iar din delegatie vor face parte, intre altii, reprezentanti ai unor giganti americani in domeniul tehnologiei ca Lockheed Martin, Raytheon IIS, IBM, Cisco Systems, Hewlett Packard si Oracle.

Pe lista prezentata in comunicat se mai afla companiile Cask, LLC, Creative Information Technology, Inc. (CITI), CSC, CyberPoint International, LLC, DataLocker, F5 Networks, Fidelis Cybersecurity, FireEye, General Dynamics Information Technology, Glimmerglass Cyber Solutions, Information Unlimited, Palo Alto Networks si WhiteHat Security Ltd.

Pagubele produse Statelor Unite de activitatea infractionala online sunt estimate la aproximativ 100 de miliarde de dolari anual, cele mai mari la nivel global, potrivit raportului prezentat anul trecut de catre Centrul pentru Studii Strategice si Internationale (CSIS), un think tank cu sediul la Washington.