Amprenta Advertising anunta organizarea celui mai mare si complex festival IT din Romania, care va avea loc la Cluj-Napoca in perioada 18-21 iunie 2015, la Sala Polivalenta. Evenimentul va reuni sub brandul DOT.fair cele mai mari nume din domeniul IT&C din tara si strainatate.

Dot.fair - Cluj 2015Foto: webPR.ro

Festivalul este o initiativa orientata spre piata de tehnologie a informatiei. Evenimentul se intinde pe durata a 4 zile, timp in care se reunesc unele dintre cele mai ravnite si captivante industrii ale secolului 21: BUSINESS SOLUTIONS, SOCIAL MEDIA, GAMING si GADGETS.

In Cluj-Napoca activeaza peste 300 de companii IT&C, care reprezinta 70% din exporturile Romaniei in materie de produse software si solutii de comunicare. In cadrul evenimentului vor fi prezente cele mai importante nume din domeniul Business Solutions, oferind astfel posibilitatea celor interesati accesul rapid la informatiile despre ultimele inovatii in domeniul Business. Aceasta zona a Festivalului include si o parte de Workshop-uri si prezentari, la care participa nume importante din domeniul IT, atat din tara cat si din strainatate.

"Vom asigura si o zona de Gadgets si Social Media, la eveniment fiind prezenti reprezentanti internationali ai Youtube, Facebook, Google, dar si principalii jucatori de pe piata de IT si Social Media din Romania. Vorbim aici despre nume importante si teme actuale de discutii precum securitatea datelor, seminar despre tehnologie si inovatie, despre start-up si asa mai departe, aceasta fiind o zona de maxim interes pentru public. Locurile sunt limitate, iar accesul se va face doar pe baza unui card Business oferit de partenerii nostri celor care vor opta din timp pentru aceste conferinte." - declara organizatorii.

Festivalul va cuprinde si o zona de Entertainment, iar vedeta evenimentului va fi concursul de DOTA2, alaturi de inca 3 turnee de Heroes of the Storm, Hearthstone: Heroes of Warcraft si Counter-Strike Global Offensive.

DOTA2 este cel mai bun exemplu de succes in E-Sports, iar in urma campaniei de teasing in mediul online inscrierile pentru pachetele Early Bird la acest eveniment au depasit 10.000 de doritori. La concursurile de Gaming din cadrul DOT.fair vor participa 16 echipe a cate 5 membri fiecare, din toate colturile lumii, alaturi de 8 jucatori in zona de Hearthstone: Heroes of Warcraft.

"Momentan suntem in faza calificarilor, stim o echipa care va sosi la Cluj din Grecia, insa restul echipelor vor fi prezente in functie de rezultatele din aceasta etapa a calificarilor. De asemenea, in sfera GADGETS din cadrul festivalului DOT.fair dorim sa oferim o experienta de neuitat vizitatorilor care vor putea interactiona cu cele mai noi tehnologii scoase pe piata, prezentate si puse la dispozitie de catre marile companii ale momentului." - completeaza organizatorii.

"Vor fi prezentate de la smartwatches la phablets, la televizoare cu tehnologie 4K si nu in ultimul rand va exista o zona de testare a dronelor, promitem astfel un adevarat spectacol tehnologic pentru toate categoriile de varsta."

Biletele vor fi puse in vanzare pentru publicul larg dupa data de 10 mai.