​In aceste zile, celebrul joc de carti Solitaire, creat in 1990, implineste 25 de ani, iar Microsoft sarbatoreste printr-un turneu intern intre angajati, castigatorii urmand sa joace cu reprezentanti ai publicului larg. Solitaire a "inghitit" mult din timpul angajatilor din birouri si s-au facut numeroase glume cu el. Jocul s-a adaptat timpurilor moderne si exista si ca aplicatie pentru smartphone si tableta, iar Microsoft a pus la dispozitia fanilor pentru download intreaga colectie.

SolitaireFoto: -

Solitaire a fost inclus penrtru prima oara in Windows in primavara lui 1990, in editia 3.0 a sistemului de operare, jocul in sine fiind dezvoltat de un intern pe nume Wes Cherry. Atunci, Microsoft spunea ca Solitaire este gandit sa-i faca pe oameni sa se familiarizeze cu interfata grafica a sistemului de operare si mai ales cu miscarile de tip "drag and drop" cu mouse-ul.

Interesant e ca Solitaire, care a ajuns sa aiba cinci versiuni, nu a fost mereu prezent pe Windows, lipsind in versiunile 8 si 8.1, dar revenind pe Windows 10, la cererile insistente ale publicului.

Solitaire a capatat multi fani, o buna parte dintre ei jucand in timpul orelor de munca, de aici venind si numeroase glume despre functionari care nu fac mai nimic altceva decat sa joace Solitaire.

Microsoft sarbatoreste 25 de ani de Solitaire cu un turneu intre angajati, iar castigatorii vor juca cu diversi fani din randul publicului.