Google se implica serios in includerea tehnologiei smart in materialele camasilor si altor articole de vestimentatie, pentru ca hainele sa poata reactiona la gesturi sau comenzi tactile, compania colaborand deja la aceasta initiativa cu Levi Strauss, relateaza Bloomberg.

Haine smart de la GoogleFoto: Captura YouTube

Departamentul pentru Tehnologie Avansata si Proiecte al Google lucreaza la Project Jacquard, un set de inventii care fac posibil ca hainele sa primeasca sarcini prin gesturi sau atingere, acestea urmand sa fie folosite ca extensii ale activitatilor digitale ale posesorilor.

Ideea Google este ca tehnologia sa fie inclusa direct in materiale, in locul coaserii sau lipirii unui dispozitiv electronic pe o tesatura conventionala.

Inventia Google face ca fibrele conductoare high-tech sa poata fi tesute sub forma de in materiale folosind actualele capabilitati industriale, fiind posibila crearea unui numar nelimitat de modele.

"Jacquard este o panza alba pentru industria modei. Designerii o pot folosi ca pe oricare material, adaugand noi straturi sau functionalitati modelelor lor, fara sa stie nimic despre electronica", potrivit paginii web a proiectului.

Google colaboreaza deja cu Levi Strauss la aceasta initiativa.