​Google a pus la dispozitia utilizatorilor, incepand cu 1 iunie, o noua suita de functii de securitate prin care utilizatorii pot alege ce date colecteaza Google despre ei. Compania a fost intens criticata in ultmii ani pe motiv ca setarile sunt greu de schimbat, iar modificarile vin pentru a simplifica lucrurile.

Google My AccountFoto: Google

De la 1 iunie Google pune la dispozitia utilizatorilor dashboard-ul My Account. La recent incheiata conferinta Google I/O compania a anuntat, incepand cu Android M, o noua suita de functii de securitate pentru conturile Google.

Pentru inceput au fost lansate doua imbunatatiri deosebit de importante in ceea ce priveste securitatea si confidentialitatea conturilor Google: My Account - un hub nou pentru managementul setarilor de confidentialitate si un site nou care raspunde celor mai importante intrebari despre securitate si confiedntialitate pe Google.

Iata cateva dintre lucrurile pe care le puteti face prin intermediul My Account:

  •   Puteti controla informatiile care sunt folosite de aplicatiile de Cautare, Harti, YouTube si alte produse, pentru a va bucura de o experienta imbunatatita pe internet. De exemplu puteti porni sau opri functia Web and App Activity care gaseste raspunsuri mai rapide si relevante atunci cand cautati ceva pe internet, puteti face acelasi lucru si cu functia de Location History, care, cu ajutorul Hartilor Google si a Google Now va ofera informatii despre cum sa va deplasati mai repede
  •   Functia de Ads va aofera posibilitatea de a controla felul in care va sunt aratate reclame bazate pe cautarile realizate
  •   Controlati ce aplicatii si site-uri sunt conectate la contul dumneavoastra.