Compania franceza Ubisoft, unul dintre cei mai mari jucatori din piata locala de dezvoltare de jocuri video, are 1.200 de angajati in tara si are deschise inca 300 de pozitii pe specializari precum programator, game designer si level designer. Anul fiscal incheiat in martie a adus cele mai mari vanzari din istoria companiei (1,46 miliarde euro), in timp ce numarul de angajati pe plan mondial s-a apropiat de 10.000.

Ubisoft RomaniaFoto: Ubisoft

In departamentul Productie, cele mai cautate profile sunt cele de programator, game designer si level designer. In departamentul IT sunt disponibile 10 "familii" de job-uri, cu focus pe pozitii ca PHP Developer, Solutions Arhitect, .net Arhitect, Linux System Administrator sau BI Developer. Posturile ar trebui completate in urmatoarele luni.

Astfel, Ubisoft cauta perosane cu abilitati de programare in C/C++, PHP, .NET si SQL server.

Ubisoft s-a infiintat in 1986, sediul central este in orasul francez Montreuil-sous-Bois, iar numarul angajatilor pe plan mondial a crescut cu 3.000 in ultimii trei ani. Vanzarile pe plan mondial au totalizat 1,46 miliarde euro in anul fiscal 2014-15 care a fost cel mai bun din istoria companiei. Profitul net a fost de 87 milioane euro, in timp ce in anul fiscal 2013-14 Ubisoft a fost pe pierderi (65 milioane euro).

Ubisoft are 9.900 de angajati pe plan mondial, cu 500 mai mult decat acum un an. Dintre acestia, 8.150 lucreaza in productie.

Trei dintre titlurile companiei s-au situat in top sapte al celor mai vandute jocuri video pe plan mondial: Assassin¬s Creed : Unity, Far Cry si Watch Dogs.

Ubisoft este prezenta din toamna lui 1992 in Romania, studioul deschis atunci fiind primul din afara Frantei. In 2008 compania a deschis si un studio mai mic la Craiova, avand si o colaborare cu universitatea din localitate. Recent, compania a inaugurat un nou sediu in Bucuresti.

Filiala romaneasca a lucrat in ultimii ani la titluri precum Just Dance, Assassin¬s Creed, Ghost Recon si Watch Dogs.