Reteaua sociala americana Twitter a anuntat joi demisia directorului sau general Dick Costolo, care va fi inlocuit interimar de unul dintre fondatorii retelei, Jack Dorsey, potrivit Agerpres.

Demisia lui Dick Costolo, care ocupa acest post de sase ani si va continua sa faca parte din consiliul de administratie, va intra in vigoare la 1 iulie, precizeaza compania intr-un comunicat ce nu ofera detalii cu privire la motivele schimbarii conducerii, noteaza AFP.

Autor al primului "tweet" postat pe reteaua sociala, Jack Dorsey a fost de asemenea primul CEO, intre 2007 si 2008. El ramane presedintele consiliului de administratie si este de asemenea patronul fondator al societatii Square, specializata in plati mobile, unde va continua sa-si exercite functiile actuale.

Twitter a declarat ca a constituit un comitet pentru a gasi un director general permanent. Reteaua a precizat ca va recurge de asemenea la un cabinet specializat pentru a efectua "o cercetare la nivel mondial, ce va tine cont de candidati interni si externi".

Reteaua sociala, intrata pe piata de capital la inceputul lunii noiembrie 2013, pare sa-i convinga greu pe investitori asupra capacitatilor ei de a accelera cresterea si interesul reprezentat pentru utilizatorii sai.

Twitter a anuntat o cifra de afaceri dezamagitoare fata de propriile prognoze pentru primul trimestru (436 milioane de dolari, pentru o pierdere neta de 162 milioane).

Twitter sustine ca avea 302 milioane de abonati la sfarsitul lunii martie, cu 14 milioane in plus fata de sfarsitul anului 2014.