Bitdefender, Kaspersky, AVG si alti 20 de producatori de solutii antivirus au fost atacati de NSA si de agentia britanica GCHQ, arata cele mai noi dezvaluiri ale lui Edward Snowden
Raportul citat arata ca cele doua redutabile agentii de securitate au atacat retelele companiilor pentru a urmari userii si a se infiltra in retele, monitorizand e-mail-uri si trafic web pentru a obtine informatii. Interesant este ca din lista celor 23 de nume lipsesc doua companii americane de prestigiu: Symantec si McAffee.
Kaspersky Lab este numele care apare cel mai des in raport, agentia GCHQ incercand sa subimeze soft-ul companiei prin software reverse engineering (SRE), o colectie de tehnici prin care un program este descifrat si analizat pentru a se vedea in detaliu cum functioneaza. Interesant este ca cei de la Kaspersky Lab anuntau recent ca au fost tinta unui atac informatic sofisticat.
Raportul publicat de The Intercept, arata ca in 2008 agentia britanica GCHQ a obtinut un mandat judecatoresc top-secret pentru aceste actiuni, soft-ul Kaspersky fiind vazut ca un obstacol in calea desfasurarii programului de monitorizare al agentiei. GCHQ spunea ca trebuie sa analizeze soft-ul pentru a-l putea neutraliza.
Raportul mai arata ca NSA si GCHQ au monitorizat si e-mail-uri trimise de divese persoane acestor companii de securitate informatica, deoarece din ele putea afla "la prima mana" despre diversele amenintari informatice semnalate in e-mail de acei useri.
Cei de la Kaspersky spun ca nu sunt surprinsi de noile dezvaluiri, insa atrag atentia ca este grav faptul ca agentiile guvernamentale s-au preocupat atat de mult de tintirea unor companii care furnizeaza solutii de securitate ce sunt folosite si in multe institutii statale.
In ultimii ani diverse companii producatoare de solutii antivirus au dezvaluit programe extinse de atacuri informatice si malware-uri initiate de guvernele unor natiuni.

K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață
Adele, The Cure, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021
INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru
VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid
Vaccinarea profesorilor rămâne prioritate doar în vorbe / Sindicate: Nu pot să se programeze, unora le este teamă să meargă la școală nevaccinați / Cazul concret a două învățătoare
Afacere păguboasă pentru stat: Peste 90 de milioane de măști din Vietnam zac într-un antrepozit vamal, fără prea mari șanse de a mai fi folosite
Ghidul înregistrării unei persoane juridice în platforma de vaccinare anti-COVID: Cine si cum poate programa la vaccinare angajații unei firme
„Cel mai greu proiect de infrastructură al României”. Drulă: „Sunt atât de multe tâmpenii făcute pe acest proiect” / Detalii despre Autostrada Unirii A8
Mai răsfirați băieți, mai răsfirați !
Aparut din neant si dovedit ca si soft/solutie a unei companii rusesti acest "antivirus" care parea fosrte complicat si complex la prima vedere a prins foarte bine la public.
Totul datorita promovarii excesive dar neverificate de catre nimeni, asa zisi experti care-l laudau si-l periau pe diverse forumuri sau site-uri "specializate".
Unde mai pui ca pe cat de performant era, pe atat de multe crack-uri, seriale si metode sa-l faci sa mearga fara licenta existau. Mai ca nu erau puse direct pe site-ul Kaspersky.
Totul ca sa fie raspandit ca un "virus", sa prinda si sa fie ultilizat de populatie, ca lumea sa se familiarizeze cu el, erau probabil frustrati din cauza windows si raspandirea acestuia in institutiile rusesti.
La inceput urla bietul soft pentru orice, daca vroiai sa rulezi un fisier exe te avertiza ca poate sa fie un ativirus, daca o aplicatie facea transfer deja era o problema si asta doar ca sa-si dovedeasca eficienta, 99,99% din ele era alarme total nefondate.
Lumea nu s-a prins, au inceput sa-l faca mai prietenos, mai comercial, totul ca sa prinda si mai mult la public.
Nimeni nu realiza sau nu i se parea suspect faptul ca aceasta aplicatie comunica destul de mult cu "serverul" Kaspersky, toti se gandeau ca probabil face update.
Sa fim seriosi, un sistem total gol facea trafic foarte mic, un sistem folosit si umblat facea trafic mai mare, probabil pe cei de la Kaspersky ii interesa pe unde ai umblat, ce parole ai salvate, contacte, cookie-uri ...etc
Spre deosebire cu alte solutii antivirus care erau foarte tacute, Kaspersky era super vigilent.
Anii 2008 sunt demult trecuti, acum nu cred ca mai exista cryptare in adevaratul sens al cuvantului, totul se poate decrypta inclusiv aplicatia Kaspersky sa vada ce facea ea in realitate.
Ca nu se poate trambita oficial asta este o alta poveste, daca pana in 2013-2014 erau necesare solutii globale pentru decrypt vezi BitCoint, acum totul se face in US
Bitdefender a aparut mult dupa, ....
Dar asta este isoria pe care o cunosc cei care au vechime in IT, nu pentru pufuleti..
Cat despre acest antivirus, nu l-am instalat niciodata, si nici nu o voi face