Intel a prezentat joi pe piata locala cea mai noua gama de procesoare Xeon E7 v3 care se adreseaza companiilor ce au in gestiune cantitati mari de date. Compania spune ca noile procesoare furnizeaza o performanta cu 40% mai mare fata de generatia anterioara si cu pana la 70% mai multe sesiuni de analiza pe ora.

-Foto: Intel

In cadrul evenimentului de lansare au fost expuse produse bazate pe noile procesoare Intel Xeon de la HP, Huawei, Lenovo si Maguay.

Pentru a fi cat mai rapide in relatia cu clientii, companiile din industrii mari, de la retail la sanatate trebuie sa poata analiza datele in timp real. Acest lucru duce la cresterea cererii pentru procesare in-memory si analiza Big Data, precum cele lansate acum.

Compania spune ca noile procesoare furnizeaza o performanta cu 40% mai mare fata de generatia anterioara si cu pana la 70% mai multe sesiuni de analiza pe ora datorita faptului ca au pana la 18 nuclee, cu 20% mai multe fata de generatia anterioara, si cu pana la 45MB memorie cache LLC (Last Level Cache).

Procesoarele din gama Intelᅡ Xeonᅡ E7 v3 pot avea configuratii de pana la 32 de socketuri cu suport pentru cea mai mare memorie per socket din industrie (sistemele de 8 socketuri pot suporta pana la 12 terabiti de memorie DDR3 sau DDR4).