In urma cu opt ani, Steve Jobs era pe o scena in San Francisco si prezenta telefonul care avea sa schimbe ideea pe care oamenii o aveau atunci despre smartphone: iPhone, potrivit Playtech.

Comparatie intre iPhone-uriFoto: Apple

Pe 29 iunie 2007, dupa sase luni de asteptare, oamenii au inceput sa cumpere iPhone-ul lansat de Steve Jobs in ianuarie a acelui an. Cozi imense si credinta ca acest device va schimba lumea, asta s-a putut vedea in acea zi. De atunci, lucrurile nu mai stau la fel.

iPhone, un telefon cu multe lipsuri

La ora actuala, iPhone e unul dintre telefoanele de top, impreuna cu dispozitive precum Samsung Galaxy S6, LG G4 sau Huawei P8. Totusi, primul iPhone a fost un telefon cu multe minusuri fata de competitie, dar cu cateva lucruri pe care le facea foarte bine si ca niciun altul. Desi a fost lansat in 2007, abia in 2013, printr-o poveste publicata de catre "The New York Times", s-a aflat ca primul iPhone nu era nicidecum gata. Cand Steve Jobs il prezenta pe scena, inginerii nu era inca siguri ca vor functiona toate functionalitatile. Steve Jobs il cerea gata pentru lansare in iunie, iar echipa de ingineri a trebuit sa faca tot felul de compromisuri pentru a livra cateva modele de iPhone pentru prezentarea din ianuarie. Cu toate acestea, pe 9 ianuarie 2007, primul iPhone sau iPhone 2G, cum avea sa fie cunoscut, a fost confimat oficial, potrivit Playtech.

In comparatie cu competitorii de la acea vreme, Apple a venit cu un avantaj destul de mare: iPhone OS (mai tarziu devenit iOS). Cat despre Nokia, liderul de la acea vreme, acesta avea dispozitive de top care erau atat smartphone-uri, cat si telefoane obisnuite. N95 si apoi N95 8GB au fost telefoane vedeta care, intr-un format clasic, fara ecran tactil, ofereau functionalitati asemanatoare unui smartphone. Iar N810 era o mini-tableta, mai mult un experiment, dotata la fel de bine ca un iPhone. Sistemul de operare al acesteia era un Linux modificat.

Citeste:

Filtrul-curcubeu pentru sustinerea casatoriilor gay, un alt experiment Facebook?

Descoperirea care ar putea salva internetul: cercetatorii au depasit limita de capacitate