​Clientii premium ai Amazon.com din Londra pot primi produsele comandate in cel mult o ora daca sunt in zona centrala si daca platesc abonamentul Prime. Retailer-ul a introdus optiunea de livrare in maxim o ora, iar pentru asta comanda minima trebuie sa fie de 20 de lire, la care se adauga o taxa de 7 lire. Amazon spera astfel sa creasca numarul de useri al serviciului Prime al carui abonament este de 79 lire/an.

Serviciul de livrare ultra-rapida a fost lansat anul trecut in patru locuri din SUA, iar acum vine pentru prima oara in Europa, prin Londra. Clientii din centrul capitalei britanice pot opta pentru oricare dintre cele 10.000 de produse, iar livrarea in sub o ora este garantata intre orele 8.00 si 24.00.

Comanda minima este de 20 de lire, iar taxa este de 7 lire. Cei care se multumesc cu livrarea in maxim doua ore nu trebuie sa mai plateasca aceste sapte lire.

Amazon.com a reusit sa isi creasca puternic in ultimele luni numarul de abonati in SUA datorita avantajelor aduse de acest serviciu. Livrarea in maxim o ora va fi disponibila in acest an si pentru alte zone din Londra, dar si in alte orase din Regatul Unit.

Pentru a diferentia serviciile oferite clientilor Prime, de cele pentru clientii obisnuiti, Amazon a introdus in sapte orase din UK si livrarea produselor duminica. In plus, pentru clientii obisnuiti a fost introdusa si o limita sub care livrarea nu este gratuita.

Retailerul american intra in lupta cu retailerii traditionali din Anglia care isi folosesc magazinele ca puncte din care clientii isi ridica lucrurile comandate online.