Considerată a fi compania ideală pentru care mulți oameni și-ar dori să lucreze, Facebook a fost văzută ca fiind una dintre cele mai bune companii din industrie, fiind estimat că angajații companiei castiga, în medie, cu 25.000 de dolari mai mult decât salariul mediu pe economie din Statele Unite ale Americii.

HotNews.roFoto: Hotnews

Această imagine a fost schimbată de curând de opiniile câtorva angajați Facebook, ce au fost făcute public în cadrul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri organizate pe site-ul Quora, scrie businessinsider.com.

Iată câteva dintre răspunsurile acestora, menționate în cadrul sesiunii de întrebări și răspunsuri pe tema nemulțumirilor pe care le au la locul de muncă:

”Șase săptămâni pe an sunt de gardă 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână. În tot acest timp sunt responsabil pentru păstrarea serviciului în funcțiune, nu părăsesc orașul și sunt nevoit să răspund la orice apel telefonic, chiar și în timpul nopții.”(Keith Adams, inginer Facebook)

"Zidul nu există în birourile companiei Facebook. Cele mai multe companii au un perete ce separă spațiul de lucru al fiecărui angajat. Deoarece Facebook își încurajează angajații să fie ei înșiși, compania nu a montat astfel de pereți despărțitori, dând dovadă de lipsă de profesionalism.”(anonim)

"Cei care conduc compania sunt orientați către reușitele personale și nu către succesul echipei ca întreg.”(anonim)

”Te bucuri că lucrezi pentru o companie de succes, dar lucrezi pentru a îndeplini visul altcuiva.”(anonim)

"Angajat prin contract de colaborare pentru o perioadă determinată, pentru a înlocui o angajată Facebook aflată în concediul de maternitate, am fost repartizat temporar ca admin. În cadrul muncii mele nu am avut parte de indicații și nici de sprijin, lucrând cu doi dintre cei mai neprofesioniști lideri cu care am interacționat vreodată în experiența mea profesională.” (anonim)

”Tonul pe care îmi vorbeau superiorii era denigrator și autoritar.” (anonim)

”Am fost pus să îndeplinesc servicii necorespunzătoare responsabilităților profesionale. Echipa mea m-a tratat ca pe un gunoi și am fost pus să duc la spălătorie rufele murdare ale șefilor.” (anonim)