Posesorii de carduri Visa emise de cele mai mari banci din Marea Britanie au acces la noul serviciu Apple Pay, prin care pot plati rapid si sigur la orice terminal POS contactless disponibil in aceasta tara utilizand telefoanele mobile iPhone 6 si iPhone 6 Plus, ceasul inteligent Apple Watch sau tabletele iPad Air 2 si iPad mini 3, a anuntat miercuri Visa Europe. Serviciul Apple Pay poate fi utilizat la orice terminal care accepta plati cu cardurile Visa contactless. In prezent, in Marea Britanie exista peste 410.000 de terminale instalate in 250.000 de locatii care accepta plata cu cardul Visa prin serviciul Apple Pay.

Apple Pay, disponibil in Marea BritanieFoto: Visa Europe

Cererea pentru servicii de plati mobile este ridicata in special in randul utilizatorilor iOS, 60% dintre acestia dorind sa plateasca pentru bunuri si servicii cu telefonul mobil, potrivit unui studiu realizat recent de Visa Europe care demonstreaza potentialul semnificativ de utilizare a serviciului Apple Pay.

  • "Cererea consumatorilor pentru platile contactless realizate cu dispozitive mobile si faptul ca 60% dintre britanici detin un smartphone anunta schimbarea radicala de la plata cu cardul de plastic la platile digitale. Odata cu lansarea Apple Pay, este evident ca solutiile mobile vor deveni rapid modalitatea preferata pentru a stoca si utiliza un card de debit sau de credit", a precizat Jeremy Nicholds, Executive Director of Mobile, Visa Europe.    

Serviciul Apple Pay poate fi utilizat la orice terminal care accepta plati cu cardurile Visa contactless. In prezent, in Marea Britanie exista peste 410.000 de terminale instalate in 250.000 de locatii care accepta plata cu cardul Visa prin serviciul Apple Pay.

Clientii bancilor MBNA, Nationwide, NatWest, RBS, Santander si Ulster Bank pot sa-si inregistreze deja cardurile Visa de debit sau de credit in Apple Pay, iar in urmatoarele luni serviciul va fi oferit clientilor si de alte banci, precum First Direct, Halifax, HSBC, Lloyds si TSB.

In privinta securitatii si confidentialitatii datelor, procesatorul de plati spune ca genereaza la inregistrarea unui card Visa in Apple Pay un cod unic care este asociat si stocat pe dispozitivul mobil, astfel ca detaliile de plata ale cardului nu sunt stocate in dispozitivul mobil sau pe serverele Apple.

In privinta configurarii Apple Pay, compania subliniaza ca posesorii de carduri Visa au posibilitatea sa selecteze cardul utilizat pe contul de iTunes sau sa adauge un nou card de debit sau de credit. Cand realizeaza plati in magazine, posesorii de carduri trebuie doar sa pozitioneze dispozitivul mobil in fata unui terminal contactless si sa tina degetul pe Touch ID.

Consumatorii care isi inregistreaza cardurile Visa in Apple Pay beneficiaza de aceleasi avantaje oferite de cardurile de debit sau credit in mod normal, inclusiv de protectie impotriva fraudei si a tranzactiilor neautorizate, precum si de acceptare extinsa la nivel international.

Cardurile Visa inregistrate in Apple Pay pot fi utilizate la orice terminale contactless NFC, pentru plati de orice valoare, folosind Touch ID prin care se verifica identitatea posesorului de card. Numarul magazinelor din Marea Britanie care accepta plati mobile de valori mari (peste 20 lire sterline, plafonul pentru realizarea de plati contactless fara introducerea codului PIN) este in crestere. Visa estimeaza ca tot mai multe magazine si restaurante vor face actualizarile de software necesare astfel incat, pana la sfarsitul anului, peste 80% dintre terminalele contactless vor accepta plati de orice valoare prin Apple Pay si alte servicii contactless mobile.