Microsoft tocmai a lansat un update de securitate foarte important pentru toate versiunile de Windows care sunt inca suportate de gigant, scrie Playtech.

Desi cei de la Microsoft au un program foarte bine stabilit pentru lansarea de noi actualizari pentru sistemele de operare ale companiei, in cazuri extraordinare, fac si exceptii. O astfel de exceptie s-a petrecut zilele trecute. Din acest motiv, ar fi bine sa va grabiti sa va actualizati sistemul de operare daca nu vreti sa fiti expusi la o vulnerabilitate ce permite unui atacator sa va controleze sistemul de la distanta.

Singurul gest pe care trebuie sa-l faceti pentru a pune in pericol securitate datelor voastre private este sa deschideti un document sau o pagina web ce foloseste fonturi din familia OpenType. Gravitatea acestei probleme este foarte mare deoarece orice sistem de operare creat vreodata de Microsoft, inclusiv Windows 10 Technical Preview, este vulnerabil. Ca urmare, nu conteaza daca rulati Windows Vista, Windows 7 sau vreo versiune de Windows 8, sunteti in pericol.

Initial s-a crezut ca vulnerabilitatea acoperita de acest update lansat de Microsoft nu a fost exploata la scara larga. Pe blogul TrendMicro s-a confirmat insa ca problema fusese deja facuta publica de grupul Hacking Team. Pusi in fata faptului implinit de cei de la Engadget, oficialii Microsoft au confirmat ca acest update vine sub forma unui raspuns pentru respectiva vulnerabilitate, desi ei ,"nu au informatii despre nici un atac activ" la ora actuala. In alta ordine de idei, adevarul este undeva la mijloc. Cel mai important este sa va faceti update la Windows.

Citeste si:

Au aparut cerintele de hardware pentru Windows 10 Mobile

Ca sa te sperie un pic, Google Maps iti arata pe unde ai fost