Samsung Electronics a lansat SE370, primul monitor din industrie cu functie integrata de incarcare wireless pentru telefoane mobile.

Monitor Samsung SE370Foto: Samsung

Disponibil cu diagonale de 23,6 si 27 de inci, modelul elimina nevoia de cabluri si porturi de incarcare pentru telefoanele mobile. Deocamdata sunt foarte putine modele de smartphone ce suporta wireless charging, insa lucrurile se vor schimba cu siguranta in urmatorii ani.

Monitorul Samsung SE370 este compatibil cu toate dispozitivele mobile care utilizeaza standardul de incarcare wireless Qi, dezvoltat de Wireless Power Consortium (WPC). Qi este una dintre interfetele standard cele mai raspandite la nivel global.

Monitorul integreaza porturile de incarcare disponibile pana acum pe alte ecrane intr-o singura zona circulara de incarcare wireless. Utilizatorii isi pot aseza acum dispozitivul pe suprafata de incarcare, iar procesul se face automat, fiind confirmat de o lumina LED care se aprinde atunci cand telefonul se incarca.

Monitorul dispune de tehnologia AMD Freesync prin care se sincronizeaza rata de refresh a ecranului cu rata cadrelor generate de placa grafica AMD a utilizatorului, pentru a reduce latenta si lag-ul in timpul sesiunilor de jocuri sau al redarii video.

Functia Eco Saving Plus a monitorului reduce luminozitatea ecranului pentru mai multa eficienta energetica. In plus fata de cele doua setari standard, o setare auto reduce consumul de energie cu aproximativ 10%, bazandu-se pe luminozitatea partilor intunecate ale ecranului in modul auto on-screen display (OSD).