Doi cercetatori de securitate informatica au gasit sase vulnerabilitati software la o masina Tesla Model S si au reusit sa o opreasca de la o viteza mica (8 km/h), scrie Financial Times. Totusi, cei doi au mentionat ca au avut mai intai acces in interiorul masinii pentru a o "infecta" cu malware si spun ca Tesla Motors sta mult mai bine decat orice alt producator auto la partea de securitate informatica. Tesla a lansat si un update pentru a rezolva problemele semnalate, noteaza Reuters. "Internetul este un loc ostil pentru cei neinitiati", spune unul dintre cercetatori, avertizand industria auto ca trebuie sa ia masuri pentru a securiza masinile "conectate".

Tesla Model SFoto: Tesla Motors

Kevin Mahaffey, director de tehnologie la Lookout si Marc Rogers, cercetator principal la Cloudflare au decis sa incerce sa "sparga" o Tesla Model S fiindca aceasta companie intelege mult mai bine partea software in comparatie alti jucatori ai industriei auto.

Pentru a face insa demonstratia, cei doi au avut insa acces la interiorul masinii cu un cablu Ethernet si au infectat-o cu malware, altfel neavand cum sa controleze apoi masina de la departare.

Apoi, intr-o parcare, cei doi au trimis comenzi masinii de la distanta, de pe un iPhone, reusind sa deschida usile, portbagajul si sa faca astfel incat toate ecranele din bord sa se inchida.

Citeste articolul complet pe 0-100.ro