Ne-am bucurat cu totii cand am aflat ca Microsoft va oferi Windows 10 sub forma de upgrade gratuit, dar se pare ca americanii nu vor deloc sa iasa in pierdere, potrivit Playtech.

Un motiv foarte important pentru care rata de adoptie a noului sistem de operare iesit din Redmond este atat de mare tine pretul inexistent al noului SO pentru cei mai multi dintre noi. Avand in vedere ca toti cei care folosesc Windows 7 si Windows 8 sau Windows 8.1 au putut sa faca tranzitia la Windows 10, nu ar trebui sa vina ca o surpriza statisticile publicate in ultima saptamana.

Intre timp, foarte multi s-au intrebat de unde face bani Microsoft. Desi marea masa a utilizatorilor nu mai cheltuie o suma fabuloasa de bani pe un sistem de operare, este absurd sa credem ca gigantul din Redmond iese pe minus. Secretul este sa cauti cercetezi suficient de mult si vei afla raspunsul la intrebare.

Cei de la Windows Central au fost primii care au observat ca in Windows 10 Home si Windows 10 Pro nu veti gasi o banala aplicatie Microsoft pentru redarea de DVD-uri. Compania americana nu va lasa insa in aer, in magazinul virtual de aplicatii pe care il gasiti in meniul de Start al noului SO, veti gasi un Windows DVD Player creat de Microsoft.

V-ati fi asteptat ca micul programel cu o functionalitate restransa sa fie gratuit? Va inselati amarnic. In Romania, dupa cum se poate vedea in captura de ecran realizata de mine, micul utilitar costa 68 de lei, in timp ce in Statele Unite are o valoare de 15 dolari. Nu vreau sa insist foarte mult pe faptul ca exista un amalgam de player software gratuite gen VLC Player sau Media Player Classic Home Cinema Edition care indeplinesc exact aceeasi functie. Mai ciudat mi se pare in schimb faptul ca doar cei care au facut tranzitia de la Windows 7 sau Window 8.1 o au preinstalata, in timp ce toti ceilalti utilizatori trebuie sa o cumpere la pretul exorbitant.