​Gigantul taiwanez Foxconn, care in China are peste un milion de angajati, se extinde in India unde ar avea sa ajunga la 12 uzine. Prima dintre ele va fi deschisa in provincia Maharashtra cu investitii de 5 miliarde dolari. Foxconn asambleaza cele mai cunoscute modele de smartphone-uri si tablete, insa in ultimul timp are probleme cu gasirea de oameni in China, astfel ca se uita spre noi destinatii, precum India si Indonezia.

PC World noteaza ca miscarea este parte a strategiei autoritatilor indiene de a atrage cat mai multe mari companii sa asambleze diverse lucruri in India, pentru a crea locuri de munca. In India mana de lucru este foarte ieftina, insa infrastructura sufera si, de aceea, tara a ramas in urma Chinei.

Provincia indiana Maharashtra este mai dezvoltata decat alte zone din India, are si specialisti software si va da celor de la Foxconn in folosinta 1.500 de acri de pamant. Fabrica ar trebui sa fie gata pana in 2020 si promisiunea este ca va crea 50.000 de locuri de munca.

Mega-uzina va fi deschisa in orasul Pune si va ajuta si piata interna a electronicelor, India nemafiind nevoita sa importe atat de multe gadget-uri.