Lenovo, cel mai mare producator mondial de PC-uri, a anuntat rezultate financiare sub asteptari si va renunta la 5% dintre angajati pentru a face economii anuale de peste un miliard de dolari. Compania are probleme din cauza scaderii vanzarilor din China si a anuntat si o restructurare a diviziei de telefoane mobile Motorola, recent cumparata de la Google.

Lenovo urmeaza sa renunte la 3.200 de persoane din sectorul non-manufacturier si spera ca in acest mod sa economiseasca 650 milioane dolari in a doua jumatate din 2015 si 1,35 miliarde dolari anual.

Lenovo realizeaza 30% din vanzari in China, insa in al doilea trimestru din 2015 s-a inregistrat o scadere de 16%.

Lenovo a intrat in prim-planul presei mondiale dupa ce in 2014 a cumparat cu 2,9 miliarde dolari divizia Motorola Mobility de la Google, insa acum a anuntat restructurari la ea. CEO-ul Lenovo, Yang Yuanqing, vrea ca Motorola sa lanseze mai repede telefoanele, fiind in ritmul actual, la finalul ciclului de productie modelele par invechite.

In total, Lenovo a livrat 16,2 milioane de smartphone-uri trimestrul trecut, iar cota de piata mondiala i-a scazut de la 5,2%, la 4,7%, chiar daca volumul vanzarilor a crescut cu doua procente.

Din total, Motorola a contribuit cu 5,9 milioane unitati, scadere de 31% fata de perioada similara a anului trecut.