Coinzone, platforma de tranzactionare cu monede virtuale stil Bitcoin, infiintata in 2014 de Radu Georgescu si partenerii sai, a fost cumparata de compania daneza Coinify care isi extinde cu peste 20% numarul de clienti. Achizitia va ajuta Coinify sa se extinda in mai multe tari in care Coinzone era prezenta, inclusiv Romania, Polonia si Cehia, scrie newsbtc.com.

Radu Georgescu a infiintat compania Coinzone in martie 2014 impreuna cu Diwaker Singh si Manuel Heilmann, iar in 6 mai 2014 a fost procesata prima tranzactie Bitcoin. Compania are sediul in Olanda.

Compania daneza Coinify are 8.000 de clienti online, iar achizitia va adauga alti 2.000 pentru a crea un procesator pan-european de plati prin Bitcoin. Christian Visti, director de strategie la Coinify, spune ca achizitia Coinzone va ajuta compania sa-si creasca puternic prezenta in Romania, Germania, Franta, Spania, Italia, Marea Britanie, Cehia si Polonia.

Coinify a fost activa la capitolul achizitii, mai ales dupa ce a obtinut, in septembrie 2014, o noua runda de finantare, cumparand apoi tehnologii prin care si-a unificat serviciile de consumer cu cele dedicate companiilor.

Niciunul dintre directorii Coinzone nu se va alatura Coinify, iar CEO-ul Manuel Heilmann va ramane in industria de e-commerce si va continua sa sustina dezvoltarea tehnologiei de plata cu Bitcoin.