Politia din China a arestat 15.000 de persoane pentru infractiuni care "au pus in pericol securitatea pe internet", Beijing-ul inasprind un sistem de control care deja este celebru pentru strictetea sa. In ultimii doi ani, de cand la putere este Xi Jinping, China a luat masuri si mai dure de control, autoritatile fiind constiente ca internetul este esential. Ca si in trecut, motivand ca trebuie protejata siguranta nationala, autoritatile chineze iau masuri si impotriva persoanelor considerate incomode.

In cea mai recenta actiune de amploare au fost investigate 7.400 de cazuri de infractionalitate informatica si 15.000 de oameni au fost arestati. In total au fost verificate 66.000 de site-uri.

China a lansat luna trecuta un program numit "Curatarea internetului", programul fiind gandit sa dureze jumatate de an, avand ca tinte site-uri ce gazduiesc "informatii ilegale si daunatoare". In vizor au fost luate site-uri pornografice, cele care promoveaza vanzarea de arme, dar si jocurile de noroc.