Autoritatile Biroului Administrativ din Marea Britanie au ordonat companiei Google sa stearga referintele online care sunt afisate in urma cautarilor care au ca tema stergerea referintelor din mediul online, conform gizmodo.com.

Pagina de start GoogleFoto: Google

Anul trecut, Curtea de Justitie a Uniunii Europene a declarat ca fiecare individ are "dreptul de a fi uitat pe internet", prin care poate cere companiei Google stergerea paginilor afisate ca rezultat al cautarilor initiate pe numele personal.

In urma acestei legi, o persoana din Marea Britanie a solicitat companiei Google stergerea urmelor lasate in mediul online cu referire la o infractiune de care persoana a fost gasita vinovata in urma cu 10 ani.

Google a sters referintele online catre actul infractional comis de catre aceasta persoana, insa aceasta actiune a nascut intrigi care au facut atras atentia asupra subiectului, ajungand ca subiectul sa fie publicat la scara larga pe internet, contrar rezultatului asteptat in urma solicitarii initiale facute de persoana in cauza.

Aceasta intamplare a determinat autoritatile Biroului Administrativ din Marea Britanie sa ceara companiei Google stergerea referintelor online care apar ca rezultat al motorului de cautare la solicitarea dreptului de a fi uitat in mediul online, pentru a sprijini persoanele care fac astfel de solicitari catre compania Google.

Comisia nu contesta faptul ca astfel de subiecte sunt de interes public, insa acest interes poate fi satisfacut in mod corespunzator fara a fi furnizate online informatii despre persoanele care fac o astfel de solicitare, a declarat un responsabil al Biroului Administrativ britanic.

Citeste si: Ce solicita oamenii si cat de des sunt aprobate cererile catre Google in baza "dreptului de a fi uitat"