YouTube lanseaza platforma Gaming care contine site-uri si aplicatii legatye de jocurile video, miscarea fiind una prin care Google vrea sa concureze cu Twitch, companie pe care Amazon a platit anul trecut un miliard de dolari. YouTube vrea sa profite de un fenomen de amploare: dorinta oamenilor de a-i urmari live online pe altii cum se descurca la diverse jocuri video.

Platforma YouTube Gaming se concentreaza exclusiv pe continut legat de jocurile video, insistand pe live streaming. Pe YouTube oameni au petrecut anul acesta cu 75% mai mult timp urmarind jocuri video, in comparatie cu anul trecut. Internautii privesc in total miliarde de ore jocuri video pe YouTube unde canalul cu cei mai multi "abonati" este de gaming (PewDiePie are 39 milioane de "subscribers". Fenomenul este de proportii, astfel ca exista si canale TV dedicate exclusiv discutiilor despre diversele jocuri video.

Si Google a incercat sa cumpere liderul in domeniul jocurilor video live-stream - Twitch - care pana la urma a ajuns la Amazon, astfel ca un mod de a concura Twitch este prin lansarea platformei dedicate de gaming.

Cei de la YouTube spun ca platforma va elimina de pe piata experienta "fragmentata" legata de jocurile video, fiindca trebuie sa cauti in locuri diverse pentru a vedea continut live stream de gaming.

Platforma se va lansa pentru inceput in SUA si Marea Britanie si va contine peste 25.000 de pagini si canale de gaming. Va incerca sa monetizeze fenomenul care a crescut imens, cel prin care oamenii stau multe ore pentru a urmari live alti jucatori online.

Video-urile de gaming formeaza o piata anuala de 3,8 miliarde dolari, scrie Financial Times, citand date SuperData Research. YouTube are 72% dintre privitori, insa Twitch este lider la venituri, cu 43% din piata.

Pe YouTube numarul orelor de continut video privit a crescut cu 60% in ultimul an, in timp ce numarul companiilor si organizatiilor care platesc pentru reclame a urcat cu 40%.