Una dintre problemele ceasurilor inteligente este ca sunt compatibile cu putine smartphone-uri, ceea ce limiteaza din start baza de clienti. Google a anuntat ca de acum, ceasurile inteligente care se vor lansa cu sistemul Android Wear, vor fi compatibile cu iPhone, miscare menita sa aduca noi clienti. Trimestrul trecut s-au vandut peste 3,5 milioane de ceasuri Apple, in timp ce modelele cu Android Wear si-au gasit de cinci ori mai putini clienti.

Android Wear for iOSFoto: Google

Ceasurile inteligente nu se vand grozav din mai multe motive: preturi mari, fucntionalitate limitata, baterie care rar tine peste o zi. Insa o problema este si ca multe dintre smartwatch-uri se pot sincroniza doar cu un numar limitat de telefoane. Apple Watch merge doar cu iPhone, iar majoritatea modelelor Samsung pot functiona doar cu smartphone-uri Samsung,

Google incearca sa schimbe lucrurile si spune ca de acum, dispozitivele "purtabile" cu Android Wear se vor putea sincroniza si cu iPhone, astfel ca va creste atractivitatea dispozitivelor cu Wear.

Compatibilitatea nu va fi totala si e de asteptat ca o parte dintre aplicatii sa nu poata fi controlate cu iPhone-ul, insa notificarile si multe functii vor putea fi sincronizate.

Prin aceasta mutare, Google spera sa atraga posesori de iPhone care nu au destui bani sa isi ia Apple Watch sau care sunt atrasi de ceasuri cu Android. Primul model care functioneaza cu iPhone este LG Urbane.