In cateva ore va incepe marele eveniment Apple al toamnei si tot mai multe surse spun ca tableta iPad gigant, de aproape 13 inci, se va numara printre noutatile anuntate. In functie de capacitatea de stocare si de prezenta tehnologiei 4G LTE preturile vor varia intre 799 si 1.129 dolari, scrie Business Insider.

HotNews.roFoto: Hotnews

Au fost zvonuri contradictorii despre lansarea unei tablete cu ecran de 12,9 inci. Diverse surse au sustinut ca tarie in ultimele saptamani ca va exista un asa-numit "iPad Pro" pentru business, in timp ce altii au spus ca nici nu se pune problema ca Apple sa lanseze asa ceva.

Ei bine, cele mai noi informatii pe surse arata ca acest iPad va fi lansat si in versiunea de baza, cu 32 GB stocare, iar pretul va fi de 799 dolari (in Europa va costa probabil 800 euro).

Versiunea cu 64 GB stocare ar putea costa 899 dolari, iar varianta de 128 GB va costa cu 100 de dolari mai mult.

Cine va dori si conectivitate LTE va plati in plus 130 de dolari pentru terminal, astfel ca preturile vor fi intre 929 si 1.129 dolari pentru aceasta categorie.

Va exista, se pare, si un stylus special creat de Apple, plus o husa care va putea fi utilizata pe post de tastatura, astfel incat terminalul sa devina interesant pentru clientii de business.

Un iPad Pro ar "revigora" vanzarile tabletei, mai ales ca trimestrul trecut a fost cel mai slab din ultimii patru ani, cu sub 11 milioane de terminale vandute. In cel mai bun trimestru din 2014 s-au vandut 26 de milioane de iPad-uri (inclusiv varianta mini). In ultimul an s-au vandut 55 de milioane de iPad-uri, in timp ce cu un an inainte se vandusera peste 70 milioane.