In cadrul unei sesiuni de intrebari si raspunsuri, ce a avut loc marti la sediul Facebook din Menlo Park, California, Mark Zuckerberg a declarat ca angajatii Facebook lucreaza la implementarea butonului "Dislike" pentru reteaua de socializare, fiind pe cale sa intre in perioada de testare, scriebbc.com.

Butonul DislikeFoto: Captura YouTube

"Utilizatorii Facebook au cerut implementarea butonului "Dislike" inca de la introducerea butonului "Like" in 2009. Astazi este ziua speciala in care anuntam public faptul ca proiectul de dezvoltare a butonului este aproape de a fi finalizat, urmand sa intre in faza de testare," a declarat Mark Zuckerberg.

Butonul nu este conceput pentru a exprima dezaprobarea, ci empatia in cazul publicarii unor informatii despre evenimentele mai putin fericite, fata de care utilizatorii sa isi poata arata sustinerea morala. Iar, in aceste cazuri, butonul de "Like" nu satisface intentia utilizatorilor, putand fi interpretat ca gest lipsit de sensibilitate.

"Utilizatorii Facebook pot folosi butonul "Dislike" pentru a isi exprima solidaritatea in cazul unor intamplari nefericite, precum anunturile cazurilor de deces si alte pierderi, si nu pentru a isi exprima aversiunea fata de imaginile postate de prietenii lor, " a declarat Andrea Forte, expert social media in cadrul Universitatii Drexel din Philadelphia.