Microsoft a lansat marti la nivel global noua suita de aplicatii Office 2016, care vine cu noi versiuni ale aplicatiilor Office desktop pentru Windows, inclusiv Word, PowerPoint, Excel, Outlook, OneNote, Project, Visio si Access, precum si aplicatii imbunatatite ale pachetului Office 365, serviciul cu functii cloud integrate. Aplicatiile Office 2016 sunt disponibile in 47 de limbi si compatibile cu sistemul Windows 7 sau sisteme mai noi.

Functia de co-editare in Word 2016Foto: Microsoft

Vezi in articol noile functii oferite de suita Office 2016

Incepand de marti, 22 septembrie, abonatii Office 365 pot alege sa descarce noile aplicatii Office 2016 ca parte a abonamentului lor. Actualizarile automate vor fi transmise abonatilor incepand cu luna viitoare. De asemenea, Office 2016 este disponibil astazi si sub forma unui pachet de achizitie unic pentru PC si Mac. (prestul este de 649.99 lei - detalii aici)

Redam mai jos cateva din principalele imbunatatiri pe care Microsoft spune ca le-a adus aplicatiilor Office:

  • "Noua suita aduce functia de co-editare in Word, PowerPoint si programul OneNote pentru desktop, inclusiv editare in timp real in Word, care va permite sa vizualizati completarile colegilor in timp ce acestia le realizeaza.
  • Integrarea Skype in aplicatiile Office Online precum si in numeroase alte aplicatii client va permit sa trimiteti mesaje instant, sa partajati ecranul, sa comunicati sau sa efectuati apeluri video chiar din interiorul documentelor. 
  • Office 365 Groups sunt acum o parte integrata din aplicatia client Outlook 2016 si sunt disponibile pe dispozitivul mobil preferat prin aplicatia Outlook Groups, livrand o experienta uniforma la nivelul intregii suite.
  • Outlook 2016 ofera cel mai inteligent inbox de pana acum, cu functie de cautare extrem de rapida si eliminare automata a emailurilor cu prioritate redusa. Toti cei introdusi in campul To: (Catre) vor avea accesul corespunzator la documente prin optiuni de atasare moderne, stocate in cloud. 
  • Tell Me va ajuta sa gasiti rapid functia sau comanda Office necesara, iar Smart Lookup completeaza documentele dvs. cu informatii direct de pe internet. 
  • Excel 2016 include acum functia integrata de publicare in Power BI si noi variante de grafice moderne care va vor ajuta sa valorificati datele dvs.
  • Lista de documente recent utilizate va permite sa continuati exact de unde ati ramas, migrand in orice dispozitiv pe care il utilizati, fie ca lucrati in Office Online, aplicatiile Office Mobile sau aplicatiile desktop Office 2016.

Aplicatiile Office 2016 oferite in cadrul pachetului Office 365 livreaza noi capabilitati care asigura securitate si protectie sporite pentru datele companiei dvs.

  • Functia Data Loss Prevention integrata in Word, PowerPoint, Excel si Outlook reduce semnificativ riscul de scurgeri de date confidentiale, oferind instrumente dedicate administratorilor IT pentru gestionarea politicilor de editare a continutului si de partajare a documentelor.
  • Functia de Autentificare Multi-factor asigura acces securizat la continut atunci cand nu sunteti conectat la reteaua companiei. 
  • Functia Enterprise Data Protection va fi disponibila pentru aplicatiile Office Mobile pentru Windows 10 spre finalul acestui an, iar pentru aplicatiile desktop la inceputul anului urmator, permitand partajarea sigura a continutului in interiorul organizatiei dvs.

Mai multe detalii despre Office 2016 gasiti aici.