YouTube este pe cale sa lanseze o noua functie care va transforma orice videoclip intr-un mall virtual. Companiile vor putea cumpara reclame vizuale ce vor include linkuri catre site-urile lor, de unde utilizatorii vor putea cumpara produsele pe care le vad in videoclip, potrivit Playtech.

Aceasta functie va fi intens utilizata in cadrul review-urilor. Daca obisnuiesti sa urmaresti astfel de continut video, in care iti sunt detaliate diferite produse, vei observa o pictograma in coltul dreapta-sus a videoclipului. Daca o selectezi, iti va fi afisata o lista cu produsele din acel review, sau produse similare. Videoclipul va continua sa ruleze in timp ce tu poti explora produsele.

Diya Jolly, care se ocupa de reclamele de pe YouTube a declarat pentru Business Insider ca echipa care se ocupa de noua functie a efectuat numeroase teste pentru ca noile reclame sa le fie de ajutor utilizatorilor si sa fie cat mai discrete. De asemenea, aceasta a punctat ca exista mai mult de un milion de canale de YouTube care se ocupa de review-uri de produse, iar acest tip de continut video devine din ce in ce mai popular.

Pentru cei care creeaza acest tip de videoclipuri, noile reclame ar insemna o crestere considerabila a profitului si i-ar incuraja sa produca astfel de continut video cat mai bine posibil.