Konica Minolta a deschis in Brno, Cehia, primul centru european de cercetare si dezvoltare al companiei. Centrul este a doua investitie in centre specializate in Europa, dupa ce Konica Minolta a lansat in luna martie a acestui an, tot la Brno, Cehia, primul centru de "Client Briefing" ca parte a centrului de inovatie in afaceri. In urmatorii ani, cele doua centre vor angaja peste 100 de specialisti IT.

La deschiderea centrului din BrnoFoto: Konica

Echipa R&D din Brno va fi responsabila pe zona de cercetare si dezvoltare pentru sisteme inteligente, inclusiv dezvoltarea unor sisteme de sensori, solutii pentru automatizarea datelor, intelegerea datelor semantice si automatizarea mediilor de lucru digitale. Echipa europeana de cercetare si dezvoltare extinsa se va ocupa si de echipamente si sisteme de printare 3D, tehnologie portabila si echipamente medicale noi.

"Zona metropolitana Brno a devenit un loc strategic in Europa pentru Konica Minolta datorita expertilor IT calificati si institutiilor de cercetare si dezvoltare. Lansarea centrului de Client Briefing, la inceputul lunii martie a acestui an, a fost prima etapa in crearea unui ecosistem de inovatie in Cehia.", spune, Dennis Curry, Vice Presedinte si Director al Centrului de Inovatie in Afaceri pentru Europa

Centrul de cercetare si dezvoltare din Brno este primul deschis de Konica Minolta in Europa si unul dintre cele trei existente la nivel mondial. Primul a fost creat in Tokyo, Japonia, iar al doilea la San Francisco (San Mateo), Statele Unite ale Americii.

Echipa din Brno va fi coordonata de la centrul de Management pentru Cercetare si Dezvoltare cu sediul in Londra si va colabora indeaproape cu filiala din Cehia a Konica Minolta Business Solutions, precum si cu intreaga retea europeana de laboratoare.