​Symantec, unul dintre cei mai cunoscuti producatori de solutii antivirus, anuntase in august ca divizia de management al informatiei Veritas va fi vanduta cu 8 miliarde de dolari. Acum, etapa cu etapa Veritas se desprinde de Symantec, iar la inceput de 2016 separarea va fi totala. Pe plan local este de asteptat ca Veritas sa isi extinda echipa si sa beneficieze de investitii mai mari, Romania deservind mai multe piete din regiune. Symantec cumparase Veritas in 2004, pentru 13,5 miliarde dolari, compania devenind atunci al patrulea gigant software al lumii.

Symantec anuntase in 2014 ca vrea sa se separe de divizia de management al informatiei Veritas, iar planul indica faptul ca la 1 aprilie 2015 echipele de vanzari se vor separa si isi vor urma obiectivele specifice. Insa, in august anul acesta a aparut marele anunt in care Symantec spunea ca s-a inteles sa vanda divizia catre un grup de investitori privati coordonat de Carlyle Group, tranzctia fiind in valoare de 8 miliarde dolari.

Din 5 octombrie, conform planului anuntat de Symantec, diviziille care au operat independent pe partea de vanzari opereaza ca doua entitati distincte (sistemele ERP sunt diferite, la fel si listele de preturi).

Pana acum intregul plan de separare a Veritas de Symantec a decurs conform anuntului din 2014 si urmatoarea etapa este in ianuarie 2016 cand Veritas va deveni total independenta, insa nu va fi listata la bursa, ci va ramane privata.

Tranzactia inseamna ca in Romania vor fi investitii mai mari si responsabilitatile sunt extinse fiindca de aici sunt coordonate operatiunile din Bulgaria, Grecia si Cipru, spune Vasile Aniculaesei, manager pe regiune la Veritas.

In Romania s-a infiintat si o echipa de "telesales" care deservea la inceput patru tari, dar va trece de zece, Veritas are sase oameni care se ocupa de cele patru tari mentionate mai sus, alti sase sunt la tele-sales, dar numarul va ajunge la zece in acest departament.

Veritas lucreaza prin distribuitori, nu livreaza direct catre clienti. Portofoliul a fost gandit sa permita companiilor sa foloseasca la adevarata valoare datele pe care le genereaza, managementul informatiei fiind un concept atragator. Compania considera ca are printre rivali IBM si HP.

In Romania, Veritas are printre clienti cele mai mari companii din domenii precum finante-banci, telecom, energie, dar si clienti din sectorul public.