​Retailer-ul Amazon a lansat un site unde cei care creeaza diverse produse hand-made, le pot vinde. Initial, intrarea in randul vanzatorilor se poate face doar cu invitatie si in prezent se gasesc 80.000 de produse. Noul magazin va concura cu Etsy, cea mai cunoscuta platforma pentru produse bricolate in casa.

Handmade at AmazonFoto: Amazon

Cei de la Amazon spun ca foarte multi cauta termenul "handmade" pe site, astfel ca era nevoie de un astfel de magazin unde sa se vanda diverse, de la lucruri crosetate, pana la bijuterii sau haine. Acum numarul de vanzatori este de 5.000.

In conditiile in care piata e "inundata" de produse fabricate in serie mare, fara personalitate, tot mai multi sunt dornici sa cumpere produse personalizate ce au in spate o poveste.`

Cererea de produse hand-made este tot mai mare in SUA, dovada fiind si faptul ca pe Etsy, cea mai mare platforma de gen,vanzarile au totalizat peste un miliard de dolari in prima jumatate a anului,

Amazon va lua un comision de 12% din valoarea vanzarii. Pe Etsy sunt 1,5 milioane de vanzatori, site-ul ia un comision de 3,5% si listarea unui produs costa 20 de centi.