​Dell ar putea anunta luni cea mai mare achizitie din sectorul tehnologic, producatorul de PC-uri ajungand la o intelegere pentru a cumpara cu 53 miliarde dolari corporatia EMC, specializata in stocarea datelor. Informatia vine de la surse citate de Financial Times care spun ca exista o prevedere speciala ce da companiei EMC dreptul sa caute o oferta mai buna timp de 60 de zile.

Un sediul al EMCFoto: Flickr

EMC are afaceri anuale de 24 miliarde dolari si efectivele pe plan mondial sunt de 70.000 de angajati.

Compania are sediul in statul american Massachusetts, s-a infiintat in 1979 si este condusa din 2011 de Joe Tucci. EMC furnizeaza servicii de stocare a datelor, virtualizare, analiza si alte produse de cloud computing ce permit clientilor companii sa stocheze, gestioneze, protejeze si sa analizeze cantitati mari de date.

Financial Times scrie ca Dell este in discutii cu mai multe banci pentru a obtine 40 miliarde dolari cu care sa finanteze tranzactia. Daca afacerea se va concretiza, Dell isi va adauga la diviziile de PC-uri, servere si de servicii IT inca o activitate care o va pozitiona puternic in lupta cu HP si IBM.

Joe Tucci, seful EMC a solicitat includerea in intelegerea preliminara a unei clauze speciale care da dreptul companiei timp de doua luni sa caute oferte de preluare mai avantajoase. Sursele spun ca EMC s-ar fi gandit la Microsoft sau Cisco, insa este foarte putin probabil ca o companie sa ofere mai mult decat Dell.