Dell a anuntat luni cea mai mare tranzactie din tehnologie, 67 miliarde dolari pentru EMC Corportation, insa exista o clauza care permite companiei sa caute timp de doua luni o oferta mai buna de preluare. Daca EMC va gasi un alt cumparator, Dell va fi despagubita cu doua miliarde dolari, scrie Reuters. Pe de alta parte, daca tranzactia va fi anulata de Dell, EMC va primi 4 miliarde dolari.

Dell si MCFoto: Flickr

Dell a anuntat ca a ajuns la un acord si va cumpara cu 67 miliarde dolari compania specializata in stocarea datelor EMC Corporation, parafand cea mai mare tranzactie realizata intre doua companii de tehnologie. Daca cele dpua parti vor obtine toate aprobarile, tranzactia va fi completata intre mai si octombrie 2016.

Exista insa o clauza speciala, valabila pana la 12 decembrie, clauza denumita 'go-shop' care permite EMC sa caute oferte mai bune de la alte companii. In caz ca EMC va gasi o oferta mai buna pana la 12 decembrie va trebui sa despagubeasca Dell cu doua miliarde dolari.

Surse citate de Financial Times spun ca sefii EMC ar putea lua legatura cu Microsoft sau Cisco, insa este greu de crezut ca cineva ar putea oferi mai mult decat Dell.

Michael Dell a cautat noi domenii in care sa-si extinda compania, dincolo de piata PC-urilor, care este in scadere. Marele pariu tine de stocarea si gestionarea datelor.

EMC are afaceri anuale de 24 miliarde dolari si efectivele pe plan mondial sunt de 70.000 de angajati.

Compania are sediul in statul american Massachusetts, s-a infiintat in 1979 si este condusa din 2011 de Joe Tucci. EMC furnizeaza servicii de stocare a datelor, virtualizare, analiza si alte produse de cloud computing ce permit clientilor companii sa stocheze, gestioneze, protejeze si sa analizeze cantitati mari de date.