Securitatea online este un aspect asupra caruia reteaua sociala se concentreaza din ce in ce mai mult in ultimul timp. In acest conditii, Facebook a anuntat prin intermediul unei postari ca isi va informa utilizatorii in conditiile in care exista posibilitatea ca acestia sa fie victimele unor atacuri online. Din cate se pare, o notificare speciala va fi furnizata doar atunci cand infractorii ar putea fi organizatii finantate de diverse state, potrivit Playtech.

Dupa cum a declarat Alex Stamos, seful departamentului de securitate din cadrul Facebook, masura era necesara intrucat asemenea atacuri pot fi mult mai complicate si mai periculoase decat altele. In ciuda acestui lucru, Facebook nu are de gand sa dezvaluie metodele de care se foloseste pentru a identifica atacurile, furnizand notificarea doar atunci cand dovezile indica in mod categoric un atac.

Dupa cum scriu cei de la Register, Facebook ar putea avea parte de unele critici, avand in vedere faptul ca statul chinez nu priveste cu ochi buni asemenea masuri. Atunci cand veti primi notificarea, Facebook va va sugera, printre altele, sa activati "Login Approvals". De fiecare data cand veti incerca sa va autentificati, veti primi un mesaj pe telefon cu ajutorul caruia veti putea accesa contul.

Citeste si:

Coduri GTA 5 - Cele mai noi parole pentru Grand Theft Auto V

Cum folosesti Google Maps offline pe iPhone si Android

De ce vrea Rusia sa nu mai "existe" pe Internet