Pe 19 si 20 noiembrie se va tine la Bucuresti editia 2015 a DefCamp, cea mai mare conferinta pe teme de securitate cibernetica din Romania si printre cele mai importante din Europa Centrala si de Est. Se vor discuta cele mai noi tendinte in cyber-security cu invitati din tari precum SUA, Spania, Brazilia, Rusia sau Pakistan.

In 2015, DefCamp este organizata de Asociatia Centrul de Cercetare in Securitate Informatica din Romania (CCSIR) si sunt asteptati 700 de participanti din 30 de tari.

In esenta, la DefCamp 2015 vor fi atinse cele mai sensibile subiecte din sfera securitatii cibernetice si confidentialitatii online. Printre acestea se numara securitatea infrastructurilor critice, malware si amenintari cibernetice avansate, securitatea dispozitivelor mobile, dar si inteligenta artificiala utilizata pentru a combate activitati ilegale, supravegherea in masa realizata de guverne, companii sau grupari specializate.

DefCamp organizeaza in acest sens, de-a lungul celor doua zile de conferinta, finala celui mai important concurs de white hacking din Europa Centrala si de Est: DefCamp Capture the Flag (D-CTF). In etapa de calificare au participat aproape 1.200 de echipe din peste 80 de tari,

Din 2011 pana in prezent, DefCamp a avut peste 2.300 de participanti, din 34 de tari si 75 de orase, interesati de hacking, vulnerabilitati cibernetice, dar si solutii pentru protectie online. Audienta este complementara si echilibrata: 25% sunt interesati de cyber security, 25% reprezinta top management, 25% vin din zona de dezvoltare proiecte, iar alti 25% sunt institutii, ONG-uri, participanti din mediul academic sau chiar studenti.