Pe 19 si 20 noiembrie se tine la Bucuresti cea mai mare conferinta de securitate cibernetica a anului pe plan local
In 2015, DefCamp este organizata de Asociatia Centrul de Cercetare in Securitate Informatica din Romania (CCSIR) si sunt asteptati 700 de participanti din 30 de tari.
In esenta, la DefCamp 2015 vor fi atinse cele mai sensibile subiecte din sfera securitatii cibernetice si confidentialitatii online. Printre acestea se numara securitatea infrastructurilor critice, malware si amenintari cibernetice avansate, securitatea dispozitivelor mobile, dar si inteligenta artificiala utilizata pentru a combate activitati ilegale, supravegherea in masa realizata de guverne, companii sau grupari specializate.
DefCamp organizeaza in acest sens, de-a lungul celor doua zile de conferinta, finala celui mai important concurs de white hacking din Europa Centrala si de Est: DefCamp Capture the Flag (D-CTF). In etapa de calificare au participat aproape 1.200 de echipe din peste 80 de tari,
Din 2011 pana in prezent, DefCamp a avut peste 2.300 de participanti, din 34 de tari si 75 de orase, interesati de hacking, vulnerabilitati cibernetice, dar si solutii pentru protectie online. Audienta este complementara si echilibrata: 25% sunt interesati de cyber security, 25% reprezinta top management, 25% vin din zona de dezvoltare proiecte, iar alti 25% sunt institutii, ONG-uri, participanti din mediul academic sau chiar studenti.

Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU
Când marketingul ne păcălește să cădem în capcana consumului irațional/ Sunt diamantele valoroase sau nu?
2. Seful United States Secretary of Homeland Security, Jeh Johnson,
care vor co-prezida juriul de experti mondiali ai concursului de white hacking.
Cei doi si-au aratat recent maiestria si cunostintele exceptionale in domeniul securitatii cibernetice, asa cum puteti afla de pe NYPOST:
http://nypost.com/2015/10/18/stoner-high-school-student-says-he-hacked-the-cia/
Cu astfel de personalitati remarcabile in fruntea serviciilor secrete americane, nu doar americanii, dar nici noi, romanii, aliatii lor strategici, nu avem a ne teme de nimic. Sintem protejati si putem dormi linistiti. CIA lucreaza (si) pentru noi.