La doar cateva zile dupa ce Dell a anuntat ca va cumpara EMC, pentru 67 miliarde dolari, o alta tranzactie de proportii a fost perfectata. Western Digital va cumpara SanDisk pentru 19 miliarde dolari, urmand sa rezulte un gigant al stocarii de date. Companiile care au bani - precum WD - isi consolideaza pozitia prin achizitii, in timp ce SanDisk isi asigura viitorul din punct de vedere financiar, dupa o perioada grea.

Produse Western DigitalFoto: Western Digital

Board-urile ambelor companii au aprobat tranzactia care ar trebui sa fie parafata complet in al treilea trimestru din 2016.

Western Digital este cel mai mare producator de solutii de stocare pentru computere, in timp ce SanDisk furnizeaza memorii pentru smartphone-uri si este cunoscuta pentru diversele card-uri de stocare folosite la aparate foto si smartphone-uri.

Prin aceasta achizitie, Western Digital va deveni cel mai mare furnizor de solutii de stocare, urmand sa puna presiune pe rivalii din piata si pe pretul mediu al produselor.

"Aceasta achizitie va conduce la lansarea de produse si tehnologii noi, de ultima generatie, inclusiv dispozitive bazate pe memorii NVM (non-volatile). Tranzactia dubleaza practic adresabilitatea companiei Western Digital si ii extinde participatia in segmente de piata care sunt acum in crestere", se mentioneaza intr-un comunicat.

Liniile de produse realizate de Western Digital si SanDisk, inclusiv hard disk-uri, SSD-uri, solutii de stocare dedicate centrelor de date si solutii de stocare flash, vor reprezenta fundatia pentru dezvoltarea unor noi categorii de produse B2C si B2B. Ambele companii dispun de centre de cercetare si dezvoltare performante, ce au condus in timp la dezvoltarea a peste 15,000 de patente de tehnologii fundamentale.

Steve Miligan va continua sa isi exercite functia de Chief Executive Officer pentru ambele companii, iar sediul central va ramane in Irvine, California. Sanjay Mehrotra este asteptat sa se alature consiliuliului de admninistratie Western Digital.