Google a anuntat pentru trimestrul trecut profit net cu 45% mai mare si o cifra de afaceri in crestere cu 13%, rezultatele peste asteptari reflectandu-se si in cresterea cotatiei actiunilor (cu 11%). Incepand cu acest trimestru Google se reorganizeaza si toate diviziile vor fi puse sub umbrela noului holding Alphabet si raportarea rezultatelor financiare urmand sa se schimbe.

Google a raportat venituri de 18,6 miliarde dolari, fata de 16,5 miliarde dolari in Q3 2014. Venitul net a crescut de la 2,73 miliarde dolari, la 3,97 miliarde dolari.

Numarul de angajati a crescut de la 51.500 in septembrie 2014, la 60.000 luna trecuta.

Din 2 octombrie a intrat in vigore reorganizarea istorica prin care Google devine o divizie a noului grup Alphabet.

Alphabet va functiona precum Berkshire Hathaway sau General Electric, avand o unitate centrala de comanda insarcinata cu activitati la nivel corporate si financiare si o serie de divizii de business foarte diferite, cu un grad sporit de independenta.

Care sunt diviziile din holding-ului Alphabet

Google - ramane de baza si include activitatile care au adus succesul companiei (Search, Advertising, Maps, YouTube si Android),

Google X - este divizia secreta cu cele mai interesante proiecte, cum ar fi masinile autonome sau livrarea cu drone.

Nest Labs - divizia care se ocupa de internet of things, casa in care toate device-urile sunt online si comunica intre ele.

Fiber - a lansat servicii de internet de mare viteza in SUA.

Google Ventures si Google Capital - fondurile care investesc in diverse business-uri promitatoare.

Calico - divizie de cercetare care incearca sa gaseasca moduri de a combate imbatranirea si bolile asociate cu aceasta. Numele este o prescurtare de la California Life Company.